Премијер Луксембурга је искрени и прави пријатељ Србије

Премијер Луксембурга је искрени и прави пријатељ Србије

17/09/2021 Off By BERB

Фото: МСП

 

Министар спољних послова Србије Никола Селаковић посету Луксембургу окончао је састанком са премијером те земље Гзавијеом Бетелом.

 

(de g. à dr.) n.c. ; n.c. ; Xavier Bettel, Premier ministre, ministre d'État ; Nikola Selaković, ministre des Affaires étrangères de la république de Serbie ; Philippe Donckel, ambassadeur non-résident en république de Serbie

 

Након састанка Селаковић је изјавио да је премијер Бетел изузетан човек, искрени и прави пријатељ наше земље и неко ко искрено подржава европски пут Србије.

 

„Премијер Бетел нас сматра делом Европе и жели и подржава да што пре будемо део ЕУ“, истакао је министар Селаковић.

 

(de g. à dr.) Nikola Selaković, ministre des Affaires étrangères de la république de Serbie ; Dejan Eraković, ministre conseiller, chef du Département de diplomatie publique de la république de Serbie ; Maja Stefanović, assistante adjointe du ministre pour la coopération Bilatérale (Serbie) ; Mike Hentges, conseiller diplomatique du Premier ministre ; Patrick Hemmer, conseiller diplomatique du Premier ministre ; Xavier Bettel, Premier ministre, ministre d'État

 

Шеф српске дипломатије нагласио је да je премијер Бетел исказао велико интересовање за све што се дешава у Србији и нашем региону.

 

Министар је посебно указао да подршка коју нам пружа Луксембург није само принципијелна, већ је резултат изузетних односа председника Вучића и премијерке Брнабић са премијером Бетелом.

 

 

Селаковић је рекао да је састанак са премијером Бетелом била најбоља могућа завршница посете Великом Војводству Луксембург. Истакао је и да је сусрет са луксембуршким премијером био мало неуобичајен, јер је, према речима министра, премијер пре састанка изашао испред резиденције и непланирано и ван протокола српску делегацију провео у обилазак града, два музеја и неколико историјских места, где су се сретали са грађанима и туристима.

 

„Данас сам, као и увек, био потпуно поносан представљајући Србију, али је посебно задовољство када се сретнете са пријатељима који вам искрено желе добро, који су у стању да вас посаветују и помогну у заједничком интересу“, указао је Селаковић.

 

(de g. à dr.) Xavier Bettel, Premier ministre, ministre d'État ; Nikola Selaković, ministre des Affaires étrangères de la république de Serbie

 

Селаковић се осврнуо и на веома успешне састанке са министром спољних послова Луксембурга, као и у Парламенту Луксембурга где се сусрео са председником и члановима спољнополитичког одбора. Истакао је да је саговорнике упознао са реформама које се спроводе у Србији и стањем у региону, а парламентарци су, према речима министра, одали признање свим напорима које чинимо, економским реформама и постигнутим резултатима.