Белгијски привредници желе Србију у ЕУ

Белгијски привредници желе Србију у ЕУ

16/09/2021 Off By BERB

Фото: МСП

 

Министар спољних послова Србије Никола Селаковић учествовао је данас у Бриселу на округлом столу који је окупио представнике белгијских компанија које послују у Србији и представнике три пословне асоцијације из Фландрије, Валоније и Брисела.

 

 

Након састанка, који је организован у оквиру радне посете шефа српске дипломатије Краљевини Белгији, Селаковић је изјавио да су белгијски привредници заинтересовани и желе да виде Србију у Европској унији и да су поздравили све наше напоре када су у питању европске интеграције.

 

Министар Селаковић је истакао да постоји велико интересовање белгијских привредника за још веће инвестирање у Србији због предности које наша земља пружа, попут бројних подстицајних мера, као и предности услед чињенице да Србија има потписан Споразум о слободној трговини са Евроазијском економском унијом.

 

 

„Задовољство је било слушати инвеститоре из Белгије који су имали само речи хвале за оно што ради наша држава и Влада“, рекао је Селаковић.

 

Додао је да су приликом разговора белгијски инвеститори посебно похвалили то што Србија развија своју путну инфраструктуру.

 

„Две компаније од седам овде присутних раде на територији општине Пожега и изразиле су велико задовољство што се гради аутопут Београд-Пожега, али и Моравски коридор који ће их повезати са Коридором 10“, нагласио је шеф српске дипломатије.

 

Такође, рекао је да су се привредници одушевили вешћу да ће од ове године систем дуалног образовања почети да се примењује и на универзитетском нивоу.

 

Селаковић је казао да су привредници похвали иницијативу „Отворени Балкан“, додавши да је управо подршка која долази из сфере привреде веома важна, јер она може утицати на политичке кругове и доношење важних политичких одлука.