Ускоро формирање нове јединице МУП-а за безбедност на рекама

Ускоро формирање нове јединице МУП-а за безбедност на рекама

10/09/2021 Off By BERB

Foto: mup.gov.rs

 

 

Министар унутрашњих послова Александар Вулин изјавио је данас да ће убрзо бити формирана нова организациона јединица Министарства унутрашњих послова која ће се бавити искључиво безбедношћу на рекама и пловним путевима.

 

 

Министар Вулин, који је присуствовао заједничкој вежби више организационих јединица Министарства унутрашњих послова које су у садејству приказале вештине и способности у сузбијању кривичних дела кријумчарења робе на рекама, објаснио је да је циљ формирања те организационе јединице да се обједине све полицијске снаге које дејствују на рекама и које ће пловне путеве учинити безбедним и сигурним.

 

По завршетку вежбе министар се учесницима вежбе захвалио за оно што су показали, али првенствено за оно што су учинили у времену иза нас и за наду која је испред нас.

 

 

„Драго ми је да вас видим да вежбате, да се припремате, јер ниједан део наше територије не може да буде без пажње и не може да буде без нашег присуства. Између Дунава и ауто-пута нема никакве разлике и на њему су људи, а тамо где су људи има и криминала и потребе да се људима помогне“, истакао је министар Вулин.

 

 

Према његовим речима, данашњом вежбом припадници Жандармерије, криминалистичке, граничне, речне и Хеликоптерске јединице, као и Сектора за ванредне ситуације приказали су вештине и способност и садејство у борби против кријумчарења робе на рекама и пловним путевима.

 

У вежби су учествовала 63 припадника Министарства унутрашњих послова са 11 пловила и једним хеликоптером.

 

 

Заједничким снагама припадници ових јединица кроз вежбу на реци Сави приказали су процедуре и заједничке начине деловања приликом откривања кријумчара нафтом, њиховог хапшења и савладавања.