Србија не може бити паркинг за мигранте

Србија не може бити паркинг за мигранте

08/09/2021 Off By BERB

Foto: mup.gov.rs

 

Након одржане заједничке седнице Владе Републике Србије и Владе Мађарске у Будимпешти, министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин имао је веома успешан билатерални састанак са потпредседником Владе и министром унутрашњих послова Мађарске Шандором Пинтером.

 

 

Министар Вулин и министар Пинтер потписали су Протокол о спровођењу између Министарства унутрашњих послова Србије и Министарства унутрашњих послова Мађарске о мешовитим патролама дуж заједничке грaнице.

 

 

„Полиција Србије и полиција Мађарске, данас су потписали Протокол о успостављању међусобних мешовитих патрола и протокол за њихово спровођење и њихову примену. На тај начин и српско-мађарска граница ће бити сигурнија и безбeднија, али даје нам  простор за даљи наставак заштите наших спољних граница. Србија никад неће и не може да постане  паркинг за мигранте, па је потребна помоћ свих наших партнера”, изјавио је министар полиције Александар Вулин након потписивања Протокола о мешовитим патролама са Министарством унутрашњих послова Мађарске дуж заједничке границе.

„Нема ништа лоше у томе када наши суседи ојачавају своје границе, то радимо и ми, а илегални мигранти када знају да су границе чвршће, да су чвршће чуване, избегавају читав тај регион. И то је један од разлога зашто Србија тако успешно контролише мигрантску кризу и зашто поред свих ових милиона људи који су пролазили  кроз и око наше земље није било ни већег сукоба, ни већих инцидената, посебно није било задржавања и остајања на нашој територији”, поручио је министар Вулин.

Министар унутрашњих послова је подвукао да су добри лични односи између два лидера Вучића и Орбана подигли и односе и сарадњу између Србије и Мађарске на највиши могући ниво.

 

 

„Сарадња између полиција Мађарске и Србије је веома добра, заједно се боримо против ирегуларних миграција, кријумчара људи, против кријумчара дроге, на тај начин ћемо сачувати наш начин живота, на тај начин ћемо успети да сачувамо мир, ред, стабилност, безбедност у нашим земљама. Србији је потребна помоћ суседа, али без Србије не може се контролисати ни мигрантска криза, нити се може ефикасно, ни успешно, борити против организованог криминала. Односи између председника Вучића и председника мађарске Владе Орбана подигли су односе између наших народа, наших држава на највиши историјски ниво и на нама је да те односе сачувамо, унапредимо на добробит свих наших грађана”, рекао је министар полиције Александар Вулин у Будимпешти.