Srbija domaćin Svetskog prvenstva u boksu

Srbija domaćin Svetskog prvenstva u boksu

27/08/2021 Off By BERB

Izvor/Foto: srbija.gov.rs

 

Ministar unutrašnjih poslova u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin razgovarao je danas sa predsednikom Svetske bokserske organizacije Umarom Kremlevim o predstojećem Svetskom prvenstvu u boksu, koje će krajem oktobra i početkom novembra biti održano u Beogradu.

Vulin je istakao da je održavanje ovog takmičenja izuzetno značajno za Srbiju, posebno za podizanje svesti kod mladih o značaju bavljenja sportom i sportskog načina života.

On je naglasio da će MUP preduzeti sve mere kako bi održavanje ovog prvenstva prošlo u najboljem mogućem redu, i dodao da će dobrom organizacijom Srbija još jednom pokazati da je jedan od lidera u organizaciji međunarodnih sportskih takmičenja i manifestacija.

Kremlev je iskazao zahvalnost predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i ministru Vulinu na ogromnoj podršci u organizaciji ove sportske manifestacije.

Predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin istakao je da je velika čast i zadovoljstvo to što će naša zemlja, poznata po velikim šampionima ringa, imati priliku da uskoro ugosti najveća svetska imena boksa.

Proslavljeni bokser Roj Džons Junior uputio je najsrdačnije pozdrave predsedniku Vučiću, zahvalivši mu se na svemu što čini za razvoj boksa u Srbiji, i zamolio Vulina da mu u njegovo uruči pozlaćeni kindžal kao izraz velike zahvalnosti.