Sastanak sa predsednikom parlamenta Švedske

Sastanak sa predsednikom parlamenta Švedske

24/08/2021 Off By BERB

Izvor: predsednik.rs/Foto: Predsedništvo Srbije/Dimitrije Goll

 

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsednikom parlamenta Kraljevine Švedske Andreasom Norlenom, sa kojim se saglasio da dvema zemljama prioritet treba da bude jačanje političkog dijaloga i različitih oblika saradnje. Predsednik Vučić je, s tim u vezi, istakao značaj jačanja parlamentarne saradnje.

 

 

Predsednik Vučić je naglasio da Srbija posebno želi da unapredi svoje ekonomske odnose sa Švedskom, sa nadom da bi više kompanija iz te zemlje moglo da se opredeli da investira u našoj zemlji. On je posebno istakao značaj razvojne saradnje, koja se realizuje uz pomoć Švedske agencije za razvoj, a za koju švedski partneri smatraju da je „uzor dobre saradnje“ te agencije sa nekom državom.
Predsednik Vučić je zahvalio za spremnost Švedske da prenese svoja iskustva iz različitih procesa, vezanih za Evropsku uniju, posebno u oblasti vladavine prava, izrazivši zahvalnost za podršku evropskom putu Srbije. Predsednik švedskog parlamenta Norlen je, s tim u vezi, istakao da njegova zemlja podržava proširenje EU. Takođe je izrazio podršku dijalogu Beograda i Prištine.