Свако улагање у децу је улагање у будућност

Свако улагање у децу је улагање у будућност

20/08/2021 Off By BERB

Фото: Ђорђе Костић

 

Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања проф. др Дарија Кисић Тепавчевић обишла је данас реновиране просторије у Дому за децу и омладину „Дринка Павловић“ у Београду, где је поручила да је свако улагање у децу улагање у будућност.

 

 

 

„Деца су највеће наше богатство и свако улагање у децу јесте улагање у будућност, а осмеси на њиховим лицима говоре да смо на правом путу“, рекла је Кисић Тепавчевић, која је просторије обишла са принцезом Катарином Карађорђевић, чија је Фондација реализовала пројекат.

Министарка Кисић Тепавчевић је истакла да је један од приоритета рада Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања побољшање услова квалитета живота деце и свих корисника који су смештени у установама социјалне заштите. Како је додала, Министарство је у последње две године за унапређење квалитета живота и боравка деце у Дому за децу и омладину „Дринка Павловић“ издвојило 60 милиона динара.

Проф. др Кисић Тепавчевић је навела да је од огромног значаја свака помоћ пријатеља, а да је Фондација принцезе Катарине и овог пута показала своју солидарност и добру вољу да се повећа квалитет живота деце у установама. Министарка Кисић Тепавчевић је подсетила да је у сарадњи са том фондацијом изграђено игралиште у оквиру овог дома, опремљена компјутерска учионица, а сада реновирано и осам просторија, међу којима су учионице, собе за смештај корисника.

Катарина Карађорђевић је истакла да је помоћ установама које брину о деци један од најважнијих циљева њене фондације, јер су деца највеће благо.

Директор Центра за заштиту одојчади, деце и омладине „Звечанска“ Зоран Милачић истакао је да је велико задовољство што постоји подршка у обезбеђивању бољих и функционалнијих просторних услова, који су од великог значаја за реализацију процеса васпитања и подршке деци.