Ухапшене три особе због преваре у обављању привредне делатности

Ухапшене три особе због преваре у обављању привредне делатности

19/08/2021 Off By BERB

Припадници Министарства унутрашњих послова, Одељења за борбу против корупције, у сарадњи са Посебним одељењем за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Краљеву, ухапсили су И.С. (1967), Н.Х. (1987) и М.М. (1988), сви из Београда, због постојања основа сумње да су извршили кривично дело превара у обављању привредне делатности, док се за једним лицем интензивно трага.

 

Постоје основи сумње да су И.С. и Н.Х. лажним приказивањем и прикривањем чињеница о ликвидности предузећа у коме су одговорна лица, навели власнике једног новосадског и једног предузећа из Аранђеловца да им испоруче робу, док су М.М. и још једна особа за којом се трага, у више наврата преузимали испоручену робу и продавали је на територији Републике Србије знатно испод тржишне цене и без пратеће документације. Осумњичени су на тај начин прибавили противправну имовинску корист у износу од 2.292.407 динара.

 

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени Посебном одељењу за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Краљеву.