Ulaganja u infrastrukturu za bolji život u Užicu

Ulaganja u infrastrukturu za bolji život u Užicu

17/08/2021 Off By BERB

Izvor: srbija.gov.rs/Foto: Tanjug

 

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će u naredne četiri godine biti uloženo 80 miliona evra u Klinički centar u Užicu, koji će zahvaljujući tim ulaganjima postati veliki zdravstveni centar u Srbiji.

 

Vučić, koji je zajedno sa ministrom zdravlja Zlatiborom Lončarom, ministrom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislavom Momirovićem i ministrom omladine i sporta Vanjom Udovičićem posetio ovu ustanovu, najavio je tom prilikom povećanje plata zdravstvenim radnicima najkasnije do 1. januara 2022. godine.

On je naveo da će u izgradnju obilaznice oko Užica biti uloženo 30 miliona evra, a investiraće se i u vodovod, izgradnju kotlarnica, novog mosta na Đetini i potpuno novog puta do Bajine Bašte, kako bi se pospešio turizam u ovom kraju.

Predsednik je predočio da će najkasnije polovinom oktobra početi radovi na pomenutoj obilaznici, u ukupnoj dužini od pet kilometara, i u tom kontekstu istakao da će do kraja ove godine biti završen auto-put do Pakovraća, a do sredine naredne put do Požege.

 

Vučić je nakon otvaranja nove sportske hale “Krčagovo”, u čiju je izgradnju uloženo približno 1,25 miliona evra, rekao da će ova dvorana mnogo značiti za Užice, koje ima izvanrednu tradiciju u košarci i odbojci.

On je u prisustvu mlađih kategorija KK “Sevojno”, FK “Sloboda”, OK “Forma” budućim sportistima podelio košarkaške lopte, a od ministra Udovičića zatražio da se što pre obezbede i odbojkaške lopte.

Kako je precizirao, površina tipske sportske hale za školske sportove u Krčagovu je 1.555 kvadratnih metara, a u njoj će moći da se održavaju košarkaške, rukometne, odbojkaške, kao i utakmice za mali fudbal za približno 200 gledalaca.

Prema njegovim rečima, uskoro će biti nabavljena i potrebna sportska oprema kako bi u njoj vežbali užički paraolimpijci i druge osobe sa invaliditetom za koje je urađen pristup.

U skladu sa tim, Vučić je poručio da je važno da imamo što više medalja i u paraolimpijskom sportu, podsetivši na to da i paraolimpijce, osvajače medalja, čekaju iste nagrade – 70.000 evra za zlato, 60.000 za srebro i 50.000 evra za bronzu.