Запослени Црвеног крста дају крв

Запослени Црвеног крста дају крв

16/08/2021 Off By BERB

Запослени у Црвеном крсту Србије и Црвеном крсту Београд ће у уторак, 17. августа, код Immo outlet на Новом Београду, Гандијева 21, у трансфузиомобилу Института за трансфузију крви Србије дати крв у периоду од 10:00 до 14:00 часова.

 

Дођите на ову акцију. Ако вам је далеко, потражите где можете дати крв и више информација о томе ко може дати крв на сајту Црвеног крста Србије www.redcross.org.rs . Дајте крв. Нико то неће учинити уместо нас.

Црвени крст у Србији недељно организује више од 60 акција добровољног давања крви широм земље, годишње њих преко 3.500. Трудимо се да будемо близу грађанима и заједно са овлашћеним трансфузијским установама чинимо све да се на акцијама грађани осећају добродошло и пријатно. А најпријатнији осећај је да знате да сте учинили све што је у вашој моћи да некоме спасете живот.

Промоција, регрутовање и задржавање давалаца крви представљају задатак Црвеном крсту Србије у подршци систему здравствене заштите, а с обзиром на то да се готово целог лета осећају сезонске несташице крви, ово је начин на који Црвени крст, поред тога што целокупна структура Црвеног крста спроводи акције добровољног давања крви, подстакне и својим личним примером грађане да се одазову акцијама добровољног давања крви. Настављамо и са промоцијом давалаштва на савремен начин и тиме што ће се истог дана лансирати и посебно креирани вајбер стикери посвећени добровољном давалаштву крви. И то је један од многих начина које користимо да позовемо своје суграђане да дођу и дају крв.

Крв је неопходна за различите медицинске интервенције код грађана који се лече у систему здравствене заштите јер живот не може да чека да престану врућине и да дођемо с годишњих одмора… Хематолошки, онколошки пацијенти, особе које су доживеле саобраћајне трауме и бебе које се рађају морају имати
безбедну крв која је прикупљена, тестирана, обрађена и дистрибуирана до болница-на располагању. А резерве крви зависе од свих здравих грађана наше земље и од тога да ли ће се одлучити да дају крв.