Бившим радницима “Геокса” једнократно по 53.965 динара

Бившим радницима “Геокса” једнократно по 53.965 динара

13/08/2021 Off By BERB

Влада Србије усвојила је на данашњој седници Закључак којим се одобравају средства у укупном износу од 66.215.055 динара за доделу једнократне помоћи у висини од по 53.965 динара за укупно 1.227 бивших радника у фабрици обуће Геокс, а који живе на територијама градова Врања, Ниша и Крагујевца, односно на територијама општина Бујановац, Књажевац и Владичин Хан.

 

Ова средства опредељена су Законом о буџету Републике Србије, а данас је почела исплата преко центара за социјални рад у наведеним градовима и општинама.

 

„Као што је председник Републике Србије Александар Вучић обећао прошле недеље, бивши радници у Геоксу добиће једнократну помоћ у износу од по 53.965 динара, јер смо сматрали да је важно да им што брже помогнемо да преброде период до новог запошљавања. Данас је почела исплата преко центара за социјални рад, а очекујемо да буде завршена у понедељак. Добра вест је да ће компанија Теклас из Владичниног Хана да запосли један део радника из Геокса, како су обећали председнику Вучићу прошле недеље“ рекао је министар финансија Синиша Мали.

 

Он је додао да му је жао што поједини медији, подстакнути политичким мотивима, и ову прилику користе да шире панику међу људима и да објављују нетачне  и селективне информације којима додатно плаше бивше раднике Геокса.

 

„Ово није прилика за скупљање јефтиних политичких поена и за додатно застрашивање грађана. Показали смо да смо озбиљна држава, континуирно нам долазе нови инвеститори, што значи и отварање нових радних места.  Подсетићу вас да је Србија рекордер у привлачењу страних инвестиција на Западном Балкану, а у првих седам месеци привукли смо 2 милијарде и 72 милиона страних инвестиција, што је за 30 одсто више него у години пре пандемије корона вируса. Нове инвестиције управо значе и нова радна места и зато ћемо се побринути за бивше раднике Геокса и нећемо их оставити на цедилу“ закључио је министар финансија Синиша Мали.