Исплата новчаних награда српским спортистима

Исплата новчаних награда српским спортистима

13/08/2021 Off By BERB

Влада Републике Србије донела је одлуку да се свим спортистима Ватерполо репрезентације која је представљала Србију на Олимпијским играма у Токију исплати новчана награда у висини од по 70.000 евра (у динарској противвредности) за освојену златну медаљу. Новчана награда у истом износу припала је и њиховом тренеру Дејану Савићу.

 

Влада Србије донела је одлуку да се новчана награда у износу од 70.000 евра (у динарској противвредности) исплати спортисткињи Јовани Прековић за освојену златну медаљу на Олимпијским играма у Токију у спортској дисциплини карате, борбе – кумите.  Исти износ припао је и њеном тренеру Роксанди Атанасов.

 

За освојену бронзану медаљу на Олимпијским играма у Токију, чланови владе донели су одлуку да се свим спортисткињама женске одбојкашке репрезентације, као и њиховом тренеру Зорану Терзићу, додели новчана награда у износу од по 50.000 евра (у динарској противвредности).

 

На седници је донета одлука да се истим износом (по 50.000 евра у динарској противвредности) награди и спортиста Зурабија Датунашвилија и  његов тренер Војислав Трајковић, за освојену бронзану медаљу на Олимпијским играма у Токију у олимпијској спортској дисциплини – рвање.