Zlato ostaje tamo gde treba!

Zlato ostaje tamo gde treba!

08/08/2021 Off By BERB

Izvor/Foto: oks.org.rs

 

Kao po navici. Vaterpolisti Srbije još jednom su nas obradovali, ovoga puta odbranom najsjajnijeg odličja na najvećem svetskom sportskom takmičenju. Naši vaterpolisti odbranili su naslov olimpijskog šampiona u meču protiv Grčke koji je završen rezultatom 13:10.

 

 

I nakon jako naporne polufinalne utakmice protiv Španije koja ih iscrpela maksimalno fizički i psihički, naši reprezentativci su smogli snage i u duelu sa Grčkom pobedili rezultatom 13:10.

 

Današnjom utakmicom i zlatnom medaljom od kapice državnog tima oprostili su se Filip Filipović, Andrija Prlainović, Duško i Gojko Pijetlović, Milan Aleksić, te Stefan i Branislav Mitrović.

 

Nakon meča Milan Aleksić je istakao da je generacija koja se oprašta od igranja za reprezentaciju zaslužila da to bude sa zlatom.

– Ne znam šta bih rekao. Neverovatno. Pravi način da ova generacija završi svoj put. Hvala našim saigračima, svim navijačima, našim porodicama, medijima. Hvala Srbiji. Ponosan sam na svoje saigrače i sebe jer sam bio deo ove ekipe. Znali smo zašto smo došli ovde, dali smo sve od sebe i nemamo za čime da žalimo – istakao je Aleksić.

 

Strahinja Rašović je rekao da srpski vaterpolisti uvek idu na zlato, bez obzira na kom se takmičenju nalaze i kom se protivniku suprostavljaju.

– U polufinalu sa Španijom smo se zaista strašno istrošili, emotivno se ispraznili. Bilo je teško danas se dići i vratiti se, i pobediti jake Grke. Čestitam svim srpskim olimpijcima, a pogotovo mojim saigračima. Dokazali smo koliko je veliki vaterpolo u Srbiji. Nismo kalkulisali ni pre takmičenja, ni tokom njega. Mi smo Srbija, uvek idemo na zlato, druga opcija za nas ne postoji. Jedva čekamo da se vratimo kući, da slavimo sa našim porodicama – rekao je Rašović.

 

 

Finalnom utakmicom vaterpolo turnira spuštena je zavesa na takmičenja na Igrama u Tokiju. Srbija se kući vraća sa devet medalja. Sa tri zlatne, jednom srebrnom i pet bronzanih odličja, što je novi rekord za Olimpijski tim Srbije. Prethodni rekord postavljen je u Riju 2016. godine kada je osvojeno osam medalja.