Bronza za odbojkašice

Bronza za odbojkašice

08/08/2021 Off By BERB

Izvor/Foto: oks.org.rs

 

Srpske odbojkašice uspele su da osvoje bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju. Naše devojke su bile sigurne u meču za 3. mesto i savladale Južnu Koreju najubedljivijim rezultatom, po setovima 3:0.

 

 

Od početka meča se videlo da je četa legendarnog Zorana Terzića spremna da osvoji ono što joj pripada i selekcija Južne Koreje nije imala šanse protiv naših odbojkašica.

Kapiten reprezentacije Maja Ognjenović napomenula je da možda nije rekla poslednju reč u reprezentativnom dresu i da je njena želja da nastupa i na Olimpijskim igrama u Parizu.

– Utakmica je na početku bila puna naboja i straha. Iz svih onih razloga koje sam pominjala posle SAD. Ipak, Koreja nije ekipa tog nivoa. Nismo smele sebi da dozvolimo da se desi nešto neplanirano. Početak je bio tvrđi, ali posle smo došle do naše igre, koja možda nije bila toliko tečna, dobra i lepršava kao protiv Koreje u grupi. Ali, razumljivo jer je preveliki ulog. Nije bilo lako oporaviti se posle Amerike, najiskrenije. Svima je baš teško palo. Jučerašnji dan je bio težak i taj trening je bio u sred dana, a danas je termin u devet. Hiljadu nekih detalja, ali… Presrećne smo – istakla je Maja Ognjenović nakon meča.

 

Selektor Zoran Terzić istakao je da je zadovoljan osvajanjem bronzane medalje i pohvalio odnos svih igračica na najvećem svetskom sportskom takmičenju.

– Ovo je, po mom mišljenju, jedna od naših najvažnijih medalja i ona me je učinila ponosnim što vodim ovu ekipu. Ogroman je ovo rezultat za ovu ekipu. Javnost zna ili ne zna, koliko smo mi problema imali vezanim za sastav ekipe, na kraju vidljivi su i ovde, da nam neke vrlo važne igračice nisu igrale, da nam neke nisu ni tu. Jednostavno, to nije ona ekipa koja 2018. postala prvak sveta, ali opet smo uzeli medalju na najvećem takmičenju na svetu, i to drugi put zaredom. Odnos devojaka prema njihovom poslu, ponašanje u selu, ili na utakmici ili bilo gde drugo, zaslužuje ne pohvale, nego je to nešto što treba zapisati i dati drugima da uče kako se ponaša jedna sportska ekipa – istakao je selektor.

 

Naše odbojkašice će imati malo vremena za slavlje jer za tačno 10 dana u Beogradu počinje Evropsko prvenstvo na kojem će nastupati naše odbojkašice.

Ono što sada sigurno znamo jeste da je Srbija oborila rekord iz Rija po broju osvojenih medalja. Tada se Olimpijski tim Srbije kući vratio sa osam odličja, dok će u Tokiju biti osvojeno jedno više.