Danas su završene 32. Letnje Olimpijske igre

Danas su završene 32. Letnje Olimpijske igre

08/08/2021 Off By BERB

Izvor/Foto: oks.org.rs

 

Danas su završene XXXII Letnje Olimpijske igre u Tokiju. Spektakularnom Ceremonijom zatvaranja na Olimpijskom stadionu u Tokiju stavljena je tačka na još jedne Olimpijske igre. Možda i najvažnije u istoriji olimpijskog pokreta. One koje su u teškom momentu za celo čovečanstvo pokazale svetlo na kraju tunela i dale nadu svim sportistima i ljubiteljima sporta širom sveta.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nosilac zastave Republike Srbije na Ceremoniji zatvaranja OI u Tokiju bila je Jovana Preković, osvajačica zlatne medalje u karateu u kategoriji do 61 kilograma.

 

Na najvećem svetskom sportskom događaju za medalje se nadmetalo više od 11.000 sportista, među kojima je bilo i 86 sportista Olimpijskog tima Srbije.

 

Srbija je oborila rekord po broju osvojenih medalja koji je postavljen pre pet godina u Riju. Tada je Olimpijski tim Srbije osvojio osam medalja, a u Tokiju je osvojeno devet odličja.

 

Zlatne medalje osvojile su Milica Mandić (tekvondo) i Jovana Preković (karate), kao i vaterpolo reprezentacija Srbije. Srebrna medalja našla se oko vrata Damira Mikeca (streljaštvo), a bronzu su osvojili Milenko Sebić (streljaštvo), Tijana Bogdanović (Tekvondo), Zurab Datunašvili (rvanje) i ženska odbojkaška reprezentacija Srbije i muška reprezentacija u basketu 3×3.

 

Naredne Olimpijske igre počinju 26. jula 2024. godine, domaćin će biti glavni grad Francuske, Pariz.

 

Tokio, hvala na svemu, vidimo se u Parizu!