Уручени кључеви станова припадницима служби безбедности у Крагујевцу

Уручени кључеви станова припадницима служби безбедности у Крагујевцу

06/08/2021 Off By BERB

Фото: МГСИ, Ђорђе Крстић

 

Наша амбиција је да изградимо 7.000 станова за припаднике служби безбедности и да наредних година ниједан припадник безбедносног система Републике Србије нема нерешено стамбено питање, истакао је министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић приликом уручивања кључева новоизграђених станова за породице припадника служби безбедности у Крагујевцу.

 

 

“Ми данас уручујемо 216 кључева за станове које смо завршили, а у фебруару ћемо уручити још 756 кључева. То је само део станова за припаднике служби безбедности које градимо на територији целе Републике Србије по иницијативи председника Вучића. Планирамо да инвестирамо 266 милиона евра у све станове на територији целе Србије, како би завршили овај пројекат који омогућава припадницима служби безбедности да реше своје стамбено питање и да свој посао који значи ризик по њихов живот обављају мирно и достојанствено“, истакао је Момировић.

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић заједно је са министром унутрашњих послова Александром Вулином, министарком за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Даријом Кисић Тепавчевић и градоначелником Крагујевца Николом Дашићем уручио првих 216 кључева станова за припаднике служби безбeдности и њихове породице, у насељу Денино брдо у Крагујевцу.

 

 

Министар Момировић захвалио се свим људима који учествују у изградњи станова и том приликом подсетио да на пројекту изградње станова за припаднике служби безбедности у Крагујевцу раде искључиво домаће фирме.

Министар унутрашњих послова Александар Вулин изјавио је да је сваки овај стан нада да ћемо живети дуго, успешно и да ћемо живети у миру.

„Без моћне војске, без ефикасне полиције, без организоване Безбедносно информативне агенције, без владавине права нема успешне Србије. Ово је наш начин да кажемо свим припадницима безбедносног сектора колико нам је стало до стабилне, мирне и сигурне Србије“, навео је министар унутрашњих послова Александар Вулин.

На Денином брду у Крагујевцу биће изграђена укупно 972 стана за припаднике снага безбедности, а рок за завршетак радова је фебруар 2022. године. Према пројекту изградње станова за припаднике служби безбедност планирана је изградња 6.943 стана у седам градова у Србији. У изградњу станова биће уложено око 266 милиона € без ПДВ-а. Станови за припаднике снага безбедности по квалитету не заостају за другим становима на тржишту, иако ће њихова цена, због подршке државе, бити мања (430 € по квадрату, без ПДВ-а).