Нова прилика да 10.000 младих заснује радни однос

Нова прилика да 10.000 младих заснује радни однос

06/08/2021 Off By BERB

Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања проф. др Дарија Кисић Тепавчевић истакла је да ће 10.000 младих људи имати нову прилику да у оквиру програма „Моја прва плата“ по први пут заснује радни однос.

 

 

Кисић Тепавчевић је навела да је тај програм покренут прошле године и да је постигао велики успех, будући да је 8.224 младе особе добило прилику да по први пут добију посао и плату.

Како је истакла, анкета међу запосленим младим особама је показала да би више од 90 одсто њих препоручило овакав начин радног ангажовања својим пријатељима, а више од 80 одсто је исказало интересовање да остане да ради код истог послодавца након истека овог програма.

Водећи се тим успехом, Влада Републике Србије одлучила да се програм настави и ове године, додала је Кисић Тепавчевић.

„Обилазећи ова предузећа видели смо да готово сви послодавци желе да задрже младе људе који су се запослили током прошле године у oквиру овог програма. Водећи се овим успехом, програм Моја прва плата желимо да наставимо и ове године“, рекла је Кисић Тепавчевић.

Министарка Кисић Тепавчевић је додала да ће 10.000 младих људи који су на евиденцији Националне службе за запошљавање, млађих од 30 година, добити прилику да заснујe радни однос и да су ове године издвојена већа финансијска средства за њихове месечне материјалне надокнаде.