Vučić obišao fabriku Teklas Automotive d.o.o. u Vladičinom Hanu

Vučić obišao fabriku Teklas Automotive d.o.o. u Vladičinom Hanu

05/08/2021 Off By BERB

Izvor: predsednik.rs/Foto: Predsedništvo Srbije

 

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas fabriku Teklas Automotive doo u Vladičinom Hanu, gde se sastao sa rukovodstvom kompanije i obišao novi pogon namenjen proširenju kapaciteta.

 

 

„Malo ko je verovao da ćemo u Vladičinom Hanu moći da napravimo nešto veliko“, rekao je predsednik Vučić i dodao da je u prethodnom periodu otvoren vrtić i obnovljena osnovna škola Branko Radičević, a da je najveći uspeh dolazak fabrike Teklas Automotive.
„Zahvaljujući Teklasu imamo povećanje prosečnih plata u Vladičinom Hanu sa 245 evra na 444 evra“, istakao je predsednik Vučić uz napomenu da je reč o uvećanju prosečnih plata od 81 odsto za samo nekoliko godina.
Predsednik Vučić je rekao da fabrika Teklas Automotivedoo u ovom trenutku zapošljava 1.030 radnika, kao i da su značajno podigli nivo životnog standarda u Vladičinom Hanu.
„Fantastične vesti stižu i za Vranje! Od sutra Teklas kreće sa intervjuima i biće odmah zaposleno 250 radnika u narednih nekoliko nedelja“, rekao je predsednik Vučić i naglasio da će do marta biti zaposleno minimum 500 radnika u ovoj fabrici.
Predsednik Vučić je podvukao da je to važna stvar i velika promena jer će ljudi moći da vide da država brine o njima, kao i da mogu da imaju budućnost za sebe i svoje porodice.
„To nije sve, znamo da imamo još mnogo toga da uradimo. Radiće se kanalizacija, fekalna i kišna, sa prečistačima za fekalne vode“, kazao je predsednik Vučić i istakao da je reč o radovima vrednosti 20 miliona evra.
Predsednik Vučić je naglasio da će se u Vladičinom Hanu raditi i vodosnabdevanje u dve faze kako građani više ne bi imali problem sa vodom, kao i na obnovi lokalnih puteva i nastojati da se napravi petlja između Vladičinog Hana i Vranjske Banje.
„Beskrajno sam zahvalan na podršci, energiji, snazi koju nam dajete da se borimo za ovaj kraj. Pčinjski okrug biće mnogo lepše  i bolje mesto za život“, zaključio je predsednik Vučić i naglasio da će država učiniti sve da sačuva ljude na svojim ognjištima na Jugu Srbije.