Значајно повећан обим инвестиција у привреди

Значајно повећан обим инвестиција у привреди

05/08/2021 Off By BERB

У трећем кварталу 2021. године динамика реализације свих започетих пројеката у индустријским и привредним областима тече по плану и најважнији показатељи су задовољавајући, речено је данас на седници Савета за координацију активности и мера за раст бруто домаћег производа (БДП) којом је председавала председница Владе Републике Србије Ана Брнабић.

 

Премијерка је истакла да је неопходно наставити са таквим трендовима, уз напомену да је значајно повећан и обим инвестиција у привреди у односу на прва два квартала. Забележен је раст од 13,4 одсто у другом кварталу, док је за целу годину очекивано да раст буде и преко 6,5 одсто.

 

Када је реч о индустрији, после споријег раста током маја и јуна, опоравак је известан и видљив, бележи се и раст услуга, док пораст стопе инфлације не треба да брине, јер је то проузроковано растом цена течног горива и мазута на светском нивоу, констатовано је на седници у Влади Србије.

 

У области инфраструктуре сви радови на терену су у пуном замаху и теку по плану, саопштио је ресорни министар. Пројекти из области здравствене инфраструктуре су такође у очекиваном обиму.

 

Пројекти из заштите животне средине су међу приоритетима, а међу њима је изградња укупно осам регионалних рециклажних центара. Најважнији међу њима је регионални рециклажни центар Колубара – Каленић, чија се изградња по плану очекује почетком наредне године.