Министри финансија Србије и Црне Горе разговарали о сарадњи две земље

Министри финансија Србије и Црне Горе разговарали о сарадњи две земље

03/08/2021 Off By BERB

Министар финансија у Влади Републике Србије Синиша Мали састао се данас са министром финансија и социјалног старања Црне Горе Милојком Спајићем, а на састанку је било речи о економској сарадњи две земље, за коју је оцењено да је добра, али и да постоји простора за њен даљи напредак.

 

Министри су се сагласили да су имали веома конструктиван састанак, на којем су разговарали и о економској ситуацији у Европи и свету, с обзиром на пандемију корона вируса која има значајан утицај на све светске економије.

На састанку је било речи и о иницијативи „Опен Балкан“ и о предностима које она доноси државама које су укључене у тај процес.

Мали и Спајић су разговарали о више потенцијалних заједничких пројеката између Србије и Црне Горе, а у наредном периоду ће бити интензивиране активности како би се ти пројекти и реализовали.

Саговорници су закључили да постоји доста потенцијала за економску сарадњу две земље и да се кроз ту сарадњу могу остварити бројни бенефити за привреду и грађане и Србије и Црне Горе.