Vučić obišao završne radove na rekonstrukciji i izgradnji KCS

Vučić obišao završne radove na rekonstrukciji i izgradnji KCS

03/08/2021 Off By BERB

Izvor: predsednik.rs/Foto: Predsedništvo Srbije

 

Predsednik Vučić obišao je danas završne radove na rekonstrukciji i izgradnji Kliničkog centra Srbije i tom prilikom zahvalio radnicima na trudu, radu i energiji i rekao da KCS predstavlja novi standard na ponos cele Srbije.

 

 

Predsednik Vučić je istakao da je ponosan na neverovatne promene koje je imao priliku da vidi i da će prva velika faza radova na KCS biti završena do 1. decembra ove godine.

“Sve ovo radimo da bi ljudi mogli da žive bolje, da bismo mogli da lečimo i naše starije i našu decu, da bi mogli da imaju najbolju moguću negu i zaštitu”, naglasio je predsednik Vučić i dodao da je zahvalan lekarima koji primećuju koliko se ulaže u zdravstvo i da ovakva ulaganja nismo imali u prethodnih 50-60 godina.

“Ponosan sam što sam ovde i što će Srbija da ima jedan od najmodernijih i najvećih Kliničkih centara u Evropi, što će da rade vrhunski lekari i divno osoblje”, kazao je predsednik Vučić i da će na raspolaganju biti gotovo 900 ležajeva intenzivne i poluintenzivne nege.

Predsednik Vučić je naveo da su sobe u okviru KCS na najvišem nivou i da je gas u potpunosti razveden, kao i da je oprema najboljih svetskih firmi na raspolaganju svim građanima.

Predsednik Vučić je napomenuo da se samo u prvu fazu ulaže 69 miliona evra, a u drugu 43 miliona, kao i da je ukupno ulaganje od 112 miliona evra ogroman novac, koji je država Srbija izdvojila za KCS.

“Ovo je pokazatelj ne samo većeg životnog standarda, već i veće brige i ovaj divni KCS, koji je ponos i dika cele Srbije, ostavićemo generacijama koje dolaze”, zaključio je predsednik Vučić i podvukao da se na kraju računa samo briga za ljude i rezultati koji ostaju.