POTONUO RUMUNSKI BROD KOD BOGOJEVA

POTONUO RUMUNSKI BROD KOD BOGOJEVA

13/05/2015 Off By

214512_dunav-camci-led2-beta_f

INSPEKCIJA ZA BEZBEDNOST PLOVIDBE PRI MINISTARSTVU GRAĐEVINARSTVA, SAOBRAĆAJA I INFRASTRUKTURE UTVRDILA JE DA JE NA 1367. KILOMETRU DUNAVA TERETNI BROD „GETAN“ KOGA JE „ATOS“ NOSIO U SVOM SASTAVU NA DESNOM BOKU, UDARIO OKO SEDAM ČASOVA U DESNI STUB MOSTA PRILIKOM ULASKA U ZVANIČNI OTVOR MOSTA U NIZVODNOJ PLOVIDBI

 

 

 

 

 

 

Biro za saradnju s medijima MUP-a

 

BROD „Atos“ sa rumunskom zastavom potonuo je jutros na Dunavu u mestu Bogojevu, nakon što je udario u desni stub drumskog mosta. U incidentu nema povređenih.
Inspekcija za bezbednost plovidbe pri Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture utvrdila je da je na 1367. kilometru Dunava teretni brod „Getan“ koga je „Atos“ nosio u svom sastavu na desnom boku, udario oko sedam časova u desni stub mosta prilikom ulaska u zvanični otvor mosta u nizvodnoj plovidbi.
Kako se navodi u izveštaju Inspekcije, na brodu je od udarca nastalo oštećenje brodske oplate, zbog čega je voda počela da nadire.
Zapovednik je pokušao da nasukivanjem oštećenog broda spreči potapanje, međutim, oko 9 časova i 45 minuta ovaj teretni brod natovaren kukuruzom, potonuo je na sprudu ka desnoj obali.
Nakon izvršenog uviđaja, očekuje se analiza svih okolnosti pod kojima se plovidbena nezgoda dogodila.<


DOGAĐAJI