RAMA ODLOŽIO POSETU MAKEDONIJI

RAMA ODLOŽIO POSETU MAKEDONIJI

13/05/2015 Off By

Leader of the Albanian opposition Socialist Party Edi Rama speaks during a news conference in Tirana July 4, 2009. Albania's ruling Democratic Party and the small Socialist Integration Movement (SIM) will start negotiations on forming a coalition government, SIM leader Ilir Meta said on Saturday. With less than one percent of the votes in Sunday's parliamentary elections yet to be counted, the Democratic Party has won 70 seats in the 140-member parliament while the SIM has four. The main opposition Socialist Party has 66 seats.  REUTERS/Arben Celi (ALBANIA POLITICS ELECTIONS HEADSHOT)

RAMA JE TREBAO DA BUDE PROMOVISAN U POČASNOG DOKTORA NA SVEČANOSTI NA UNIVERZITETU U TETOVU, GRADU NA ZAPADU MAKEDONIJE S ALBANSKOM VEĆINOM

Agencije

 

ALBANSKI premijer Edi Rama odložio je posetu Makedoniji, koja je bila planirana za četvrtak, nakon krvavih sukoba proteklog vikenda između makedonske policije i albanske naoružane skupine na severu Makedonije.
Rama je trebao da bude promovisan u počasnog doktora na svečanosti na univerzitetu u Tetovu, gradu na zapadu Makedonije s albanskom većinom.

“Premijerova poseta je odložena”, kratko je za AFP rekao portparol albanskog ministarstva spoljnih poslova Glevi Dervishi.
Inače, Albanija je osudila sukobe makedonske policije i pripadnika naoružane albanske grupe terorista tokom vikenda u Kumanovu, na severu zemlje, u kojima su poginule 22 osobe, među kojima osmorica policajaca i 14 terorista.
U Makedoniji albanska zajednica čini četvrtinu od 2,1 miliona stanovnika, a ti sukobi izazvali su veliku zabrinutost NATO-a i EU-a.
Probudili su i strah od ponavljanja sukoba sličnog onome iz 2001. <


REGION

B4E86CBA1EDDAA46B5569D7EAF79FEC7MAKEDONIJA: U KUMANOVU I DALJE SE PUCA

MAKEDONSKA VLADA DONELA JE NA VANREDNOJ SEDNICI U NEDELJU RANO UJUTRU ODLUKU DA ĆE DANAŠNJI DAN I PONEDJELJAK

kumanovo-begaatSAOPŠTENJE MSP: NE PREPORUČUJE SE PUTOVANJE U MAKEDONIJI

SRPSKI DRŽAVLJANI, KOJI NAMERAVAJU DA SE VRAĆAJU IZ GRČKE POTREBNO JE DA KORISTE ALTERNTIVNE PRAVCE PREKO BUGARSKE, IAKO

 

 

stefanovicMINISTAR STEFANOVIĆ POSETIO BAZU ŽANDARMERIJE U RISTOVCU

  „U KOPNENU ZONU BEZBEDNOSTI I GRANIČNO PODRUČJE PREMA MAKEDONIJI UPUTILI SMO POJAČANE JEDINICE ŽANDARMERIJE I PROTIVTERORISTIČKE JEDINICE.

 

alvučALEKSANDAR VUČIĆ: ZAŠTITIĆEMO MIR I STABILNOST

VUČIĆ JE NOVINARIMA REKAO DA VLADA SRBIJE POMNO PRATI DOGAĐAJE NA SEVERU MAKEDONIJE: ”SRBIJA ĆE UMETI DA ZAŠTITI