Састанак са министром културе и туризма Tурске

Састанак са министром културе и туризма Tурске

16/07/2021 Off By BERB

Фото: Председништво Србије/Димитрије Голл

 

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас министра културе и туризма Републике Турске Мехмета Нурија Ерсоја, са којим је разговарао о могућностима за унапређење сарадње двеју земаља у тој области.

 

Министар Ерсој је председнику Вучићу пренео поздраве председника Ердогана. Узвративши поздраве, председник Вучић је изразио задовољство због постигнутог високог нивоа билатералних односа Србије и Турске, као и захвалност председнику Ердогану због личног ангажмана у снажењу српско-турске сарадње. Он је истакао да је Србија опредељена да настави да гради добре односе са Турском. Такође је констатовао да је управо туризам огледало тих добрих односа, јер туристи из Турске остварују највећи број ноћења у Србији, док је Турска међу најпопуларнијим дестинацијама за туристе из Србије. Председник Вучић је изразио наду да ће се, упркос трајању пандемије КОВИД-19, наставити позитивни трендови у туризму.

 

Двојица саговорника су предложили конкретне мере за унапређење туристичких активности између Србије и Турске, а такође су размотрили могућности за повећање нивоа инвестиција у области туризма.