Пошта Србије прилагођава пословање потребама слепих особа

Пошта Србије прилагођава пословање потребама слепих особа

16/07/2021 Off By BERB

Фото: Пошта Србије

 

ЈП „Пошта Србије“ подржаће конкретним мерама ширу платформу за унапређење положаја особа са инвалидитетом, договорено је на састанку в.д. директора ЈП „Пошта Србије“ Зорана Ђорђевића са представницима Савеза слепих Србије – председником Миланом Стошићем и секретаром Савеза Јеленом Стојановић.

 

Договорена сарадња обухватиће штампање различитих материјала на Брајевом писму за потребе Поште, док ће Савез слепих Србије преузети улогу саветодавног тела за Јавно Предузеће „Пошта Србије”. Партнерство ће помоћи и да се боље сагледају услови живота и специфичне потребе ове осетљиве категорије, као и да се услуге Поште и њена инфраструктура додатно прилагоде и постану приступачније за особе са инвалидитетом,
са циљем доприноса унапређењу њиховог укупног друштвеног положаја.

 

Директор Ђорђевић је са сарадницима, директором РЈ „Хибридна пошта” Срђаном Смиљковићем и директором ПТТ музеја Виктором Лазићем, обишао је данас и Библиотеку за слепе „Др Милан Будимир”, највећу на Балкану и једну од највећих овог типа у Европи, недавно обновљену и опремљену по најсавременијим стандардима уз подршку председника Србије Александра Вучића и других релевантних државних институција.