Народно позориште завршило сезону наградама на фестивалима

Народно позориште завршило сезону наградама на фестивалима

12/07/2021 Off By BERB

Фото: Народно позориште у Београду

 

Првак Драме Народног позоришта Слободан Бештић је апсолутни победник 46. Фестивала монодраме и пантомиме у Земуну са представом „Ноћни писац“, ауторским пројектом Јана Фабра, светски признатог, мултимедијалног белгијског уметника и Народног позоришта.

 

 

Бештићу су припала оба фестивалска признања – Златна колајна „Маја Димитријевић” за монодраму, коју додељује стручни жири, и Награда публике Златна колајна „Синиша Дашић“.

 

На 23. Театар фесту „Петар Кочић“ у Бањалуци,  једногласном одлуком стручног жирија, награду за најбољу глумицу добила је првакиња Драме Народног позоришта у Београду Нела Михаиловић, за улогу Данице у представи „Балкански шпијун“, док је награду за најбољег глумца добио Љубомир Бандовић, за улогу Илије Чворовића у истој представи.

Фестивал је одржан од 4. до 10. јула у Народном позоришту Републике Српске у Бањалуци.

Народно позориште наставља своја фестивалска гостовања у августу на фестивалима „Град театар“ у Будви и Фестивалу медитеранског театра „Пургаторије“ у Тивту, где ће приказати представу „Балкански шпијун“ Душана Ковачевића, у режији Тање Мандић Ригонат.