Bez većeg narušavanja javnog reda i mira tokom „Egzita“

Bez većeg narušavanja javnog reda i mira tokom „Egzita“

12/07/2021 Off By BERB

Izvor: srbija.gov.rs/Foto: Tanjug

 

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da je tokom festivala „Egzit“, koji je održan od 8. do 12. jula u Novom Sadu, ostvareno povoljno stanje bezbednosti i da nije bilo narušavanja javnog reda i mira u većem obimu.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izrazio je zahvalnost pripadnicima policije na trudu koji su uložili kako bi ovaj muzički festival prošao bez većih incidenata, a gosti festivala i Novosađani bili bezbedni.

Vulin je naglasio da pripadnici MUP-a posebnu pažnju posvećuju borbi protiv narkotika i narko-dilera, poručivši da nema velikih i malih narko-dilera, kao što nema lakih i teških droga.

Policija će se protiv droge boriti uvek i na svakom mestu. Naša zemlja neće biti sigurno mesto za narko-dilere, istakao je on, pri čemu je posebno izrazio zahvalnost policajcima koji se bave suzbijanjem trgovine narkoticima i koji su za četiri dana „Egzita“ efikasnim operativnim radom otkrili 210 osoba kod kojih je pronađena droga, među kojima je 125 stranih državljana.

Inače, tokom festivala zaplenjeni su amfetamin, marihuana, kokain, heroin, hašiš, tablete MDMA i tablete sa liste psihoaktivnih supstanci, vagice za precizno merenje, kao i  novac za koji se sumnja da je stečen prodajom narkotika.

Novosadska policija je, tokom ovog festivala, pronašla i oduzela dva pištolja i 39 metaka. U pojačanoj kontroli saobraćaja, otkriveno je 1.103 prekršaja, iz saobraćaja je isključeno 220 vozača, a zadržano 47.

Policija je zatekla 167 vozača koji su vozili pod dejstvom alkohola i 17 koji su vozilima upravljali pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, pri čemu su u ovim kontrolama zaplenjeni kokain, marihuana, amfetamin i MDMA.