Председник Вучић са посредницима Европског парламента у међустраначком дијалогу

Председник Вучић са посредницима Европског парламента у међустраначком дијалогу

09/07/2021 Off By BERB

Фото: Председништво Србије/Димитрије Голл

 

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са посредницима Европског парламента у међустраначком дијалогу посланицима Тањом Фајон, Владимиром Билчиком и бишим послаником Кнутом Флекенштајном, са којима је разговарао о наставку међустраначког дијалога.

 

Посредници Европског парламента оценили су досадашњи дијалог као веома конструктиван и обавестили председника о будућим корацима.

 

Председник је истакао да су рационални и прагматични предлози који би унапредили изборне услове добродошли и да суштина разговора јесте да се чују сугестије свих страна, без условљавања, како би се на адекватан и конструктиван начин створила атмосфера поверења уз озбиљан и одговоран приступ свих политичких актера.

 

„Ово је друга фаза дијалога. Ми ћемо дати свој пун допринос његовом успеху и спремни смо да будемо укључени колико год је потребно. Немамо никакве рокове, дијалог се одржава од 2019. године, али желимо да постигнемо резултате на време, пре избора најављених за 2022“, нагласио је Билчик.

 

Саговорници су истакли да је важно да дијалог буде искоришћен за боље разумевање постојеће ситуације, нагласивши да нема никаквих спремних решења, али да је могућ конструктиван дијалог који би могао да доведе до значајних резултата.