Вулин: Наше реке једнако важне као и ауто-путеви

Вулин: Наше реке једнако важне као и ауто-путеви

09/07/2021 Off By BERB

Министар унутрашњих послова Александар Вулин присуствовао је данас тактичко-показној вежби припадника Ронилачке јединице Жандармерије и том приликом истакао да су наше реке једнако важне као и ауто-путеви и да морамо да водимо рачуна о безбедности на рекама, језерима, али и на базенима.

 

 

„Наше реке су нам подједнако важне као и ауто-путеви, као што водимо рачуна о безбедности на ауто-путевима, тако морамо да водимо рачуна и о ономе што се дешава на нашим рекама, оно што се дешава на нашим језерима, али и оно што се дешава на нашим базенима. Веома сам забринут  због великог броја несрећа које се дешавају на нашим рекама, језерима, на нашим базенима”, поручио је министар Вулин.

 

Министар је казао да као друштво не водимо довољно рачуна о ономе што се дешава на води и подвукао да су неопходне системске и корените промене и да су неопходне нове законске регулативе.

 

„Сматрам да ми као држава морамо нешто системски да урадимо. Бојим се да наша законодавна регулатива није довољно добра, бојим се да не водимо довољно рачуна шта се дешава на нашим водама и да то морамо да променимо. Наравно, сви морамо да водимо рачуна”, поручио је министар Вулин.

 

 

На тактичко-показној вежби приказане су ситуације из живота у којима може доћи до угрожавања безбедности грађана на рекама и језерима, као последица несрећног случаја или као последица неприлагођеног понашања, као и оспособљеност припадника Ронилачке јединице Жандармерије да пруже помоћ грађанима и остваре примарни циљ Министарства унутрашњих послова – безбедност грађана и њихову личну и имовинску сигурност.