Недимовић отворио четврти Сајам пољопривреде у КПЗ у Сремској Митровици

Недимовић отворио четврти Сајам пољопривреде у КПЗ у Сремској Митровици

09/07/2021 Off By BERB

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Бранислав Недимовић отворио је дводневну изложбу пољопривредне механизације „Агро Сирм 2021. – Сремски пољопривредни сајам”, која је окупила више од 250 водећих домаћих и светских произвођача пољопривредних производа и друге опреме.

 

dav

 

 

На сајму учествују и произвођачи сточне хране, месних производа,  млекаре, винарије, кланице и друге фирме.

 

На сајму, који се по четврти пут организује на хиподрому у КПЗ у Сремској Митровици, биће приказане и пољопривредне машине које се производе у том заводу – приколице, дрљаче, фелне, дизалице…

 

sdr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

У изради пољопривредних производа у овом заводу учествују осуђеници који су претходно прошли сертификовану обуку, а сами сертификати не носе ознаку завода како би се бившим осуђеницима олакшало да нађу посао по истеку казне и укључе у друштвену заједницу.

 

У металском погону се производе дрљаче, воћарске приколице, као и међу пољопривредницима добро познате тракторске приколице „Дубрава“, носивости од 4, 5, 8 и 10 тона, којих се више од 200 произведе на годишњем нивоу. Завод може да се похвали иновативним производом будући да се већ три године израђују приколице са соларним плочама. Овај производ помаже пољопривредницима да је користе за наводњавање великих површина где нема електричне енергије.

 

dav

 

Све горе наведене прикључне машине нашле су, својом ценом и квалитетом, купце на тржишту тако да је Завод често у ситуацији да не може да подмири потражњу домаћих пољопривредника.

 

dav

 

Подршку организовању овогодишњег сајма пружили су Министарство пољопривреде, КПЗ у Сремској Митровици, Привредна комора Србије и Сремског округа и града Сремска Митровица.