Велика акција државе у откривању нелегалних кладионица и коцкарница

Велика акција државе у откривању нелегалних кладионица и коцкарница

12/06/2021 Off By BERB

У заједничкој акцији Министарства финансија-Управе за игре на срећу, Безбедносно-информативне агенције, Вишег јавног тужилаштва из Новог Пазара и Министарства унутрашњих послова, откривен је већи број нелегалних кладионица и коцкарница у Новом Пазару у којима су организоване игре на срећу клађење и игре на срећу на аутоматима без одобрења Управе за игре на срећу.

 

 

Због неовлашћеног приређивања игара на срећу затворено је 17 објеката. Том приликом заплењено је 85 аутомата и рулета, 210 телевизора, 22 рачунара, 10 монитора, 18 штампача, као и преко 650.000 динара и 3.700 евра.

Због постојања основа сумње да су извршила кривично дело неовлашћено организовање игара на срећу, ухапшен је И.С. и одређена му је мера задржавања до 48 часова, док је против М.С. и Н.Б. издата потерница.

Нелегалним приређивањем игара на срећу ова лица су само за последњих годину дана стекла противправну имовинску корист од преко 120 милиона динара (1 милион евра) и оштетили буџет Републике Србије у износу од преко 24 милиона динара (200.000 евра).

Припадници Полицијске управе Нови Пазар ће против лица која су организовала игре на срећу, без одобрења Управе за игре на срећу, поднети кривичне пријаве надлежном јавном тужилаштву.

Спровођење појачаних активности на сузбијању нелегалног приређивања игара на срећу ће се наставити и у наредном периоду.