Припадници Жандармерије спремни за све безбедносне изазове

Припадници Жандармерије спремни за све безбедносне изазове

07/06/2021 Off By BERB

Министар унутрашњих послова Александар Вулин обишао је данас базу Одреда Жандармерије у Нишу и истакао да је професионална и обучена полиција гарант сигурности и да ће се у заштити безбедности грађана и државе немилосрдно борити против свих оних који покушавају да уруше будућност наше деце.

 

 

„Посао који радите није нимало лак и радите га само ви. Између опасности и грађана Србије стојите само ви и ако нема вас победа зла је сигурна. Зато ћемо учинити све да будете опремљени, обучени, а знам да сте мотивисани и да сте се за овај посао определили јер хоћете да свој живот посветите Србији и српском народу где год да му је тешко“, поручио је министар Вулин припадницима Жандармерије.

Према његовим речима, дани, месеци и године који су пред нама неће бити лаки и мирни, али безбедносни систем Србије у тренуцима када зло наступи и када је наш народ угрожен биће једно, спреман да сачува своју земљу и народ.

„Припадници Жандармерије спремни су и обучени да одговоре на све безбедносне изазове и испуне сваку наредбу председника Републике Србије Александра Вучића, који је јасно поручио да у заштити државе и њеног интегритета, економске стабилности и борби против свих видова криминала неће и не може бити заштићених“, истакао је министар Вулин.

Припадницима Жандармерије министар је поручио да породице које их чекају заслужују да им се врате живи и да је зато прва и највећа брига безбедност сваког од њих.

 

 

„Својим породицама и земљи требате живи и здрави и зато је брига о вашој безбедности на првом месту. Не мора се бити мртав, да би се био херој, вратите се из сваке акције као живи хероји“, нагласио је министар Вулин.

 

Припадници Одреда Жандармерије у Нишу кроз тактичко-показну вежбу приказали су способности и вештине у решавању кризних ситуација изазваних терористичким нападом, пружању помоћи таоцима, као и тактике употребе стрељачког наоружања.