Сви грађани Србије подједнако важни

Сви грађани Србије подједнако важни

07/06/2021 Off By BERB

Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања проф. др Дарија Кисић Тепавчевић данас је посетила општину Мионица, где је са председником општине Бобаном Јанковићем и директором Центра за социјални рад за Љиг, Лајковац и Мионицу Драганом Радовановићем разговарала о унапређењу услуга социјалне заштите.

 

 

Министарка Кисић Тепавчевић је истакла да је састанак са председником општине Мионица и директором Центра за социјални рад од великог значаја, јер представници локалних самоуправа имају најбољу слику о томе шта је грађанима најпотребније, а нарочито најугроженијим категоријама.

Кисић Тепавчевић је истакла да је један од приоритета Владе Републике Србије и Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања социјална заштита и социјална сигурност грађана.

„Ово је можда мала општина у односу на неке друге, али ниједна општина за нас није мала, све општине су од подједнаког значаја и сви грађани наше земље су подједнако важни. То је суштина свих наших посета, наших дискусија и разговора, да допремо до сваког нашег грађанина, а поготово до оних којима је наша помоћ најпотребнија“, нагласила је Кисић Тепавчевић.

Подсећајући да је Министарство на име наменских трансфера за развој услуга социјалне заштите за општину Мионица у овој години издвојило више од 1,4 милиона динара, Кисић Тепавчевић је рекла да је тај новац намењен управо најугроженијим грађанима и онима којима је помоћ најпотребнија.

Кисић Тепавчевић је указала да је на подручју ове општине од 2017. године развијена услуга помоћ у кући, да се она због велике заинтересованости обнављала сваке године и да у овом моменту има 38 корисника на подручју те општине.

Кисић Тепавчевић, која је и чланица Кризног штаба за сузбијање Ковид 19, је у Мионици посетила и вакцинални пункт у Дому здравља, где је са вршиоцем дужности директора др Александром Мишићем разговарала о спровођењу процеса вакцинације у тој општини.

Проф. др Кисић Тепавчевић је рекла да се вакцинација у тој општини одвија несметаним током, да је сваки четврти пунолетни грађанин Мионице добио макар једну дозу вакцине, а сваки пети комплетно вакцинисан, као и да тај обухват треба и мора да буде већи.

„Зато апелујем на све грађане Србије и све грађане Мионице који то до сада нису урадили да се вакцинишу“, рекла је Кисић Тепавчевић.

Председник општине Мионица Бобан Јанковић захвалио је министарки Кисић Тепавчевић на посети и навео да је то доказ да Влада Републике Србије брине о свакој општини Србије.

Јанковић је рекао да је један од најважнијих приоритета у тој општини била заштита грађана од Ковид 19, наводећи да грађани треба да буду друштвено одговорни у том процесу и да се одазову вакцинацији, јер је то једини начин да се стави тачка на Ковид 19.

Директор Дома здравља је изразио очекивање да ће у наредном временском периоду порасти број вакцинисаних против Ковид 19.