Улагања у општину Велико Градиште за развој културног и спортског туризма

Улагања у општину Велико Градиште за развој културног и спортског туризма

27/05/2021 Off By BERB

Фото: Јелена Вучетић

 

Министарка трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић поручила је данас да општина Велико Градиште има значајне туристичке потенцијале који могу да привуку путнике не само из региона у којем је већ позната, већ и из целе Европе и удаљених дестинација.

 

 

Приликом обиласка Рамске тврђаве, Сребрног језера и других локалитета на тој општини, са председником општине Драганом Милићем и другим представницима локалне самоуправе, Матић је подсетила да је Министарство трговине, туризма и телекомуникација у периоду од 2015. до 2021. за пројекте развоја туризма у Великом Градишту укупно определило 179,6 милиона динара.

„О томе колико морамо да водимо рачуна да наставимо да подижемо ову дестинацију говори и податак да је чак и у пандемији, прошле године, ова општина имала значајан туристички прилив, са чак 800 хиљада туриста“, навела је министарка.

Она је напоменула да је у плану креирање културно туристичке руте која ће повезати Виминацијум, Рамску и Голубачку тврђаву, због чега је приоритетно брзо постављање пристана у Раму.

„Пројекат за који је надлежно министарство туризма определило укупно 23 милиона динара, додатно ће допринети атрактивности овог локалитета и омогућити прилаз дестинацији са Дунава“, истакла је Матић.

Министарка је такође рекла да је министарство до сада помогло изградњу Баскетбол кампа и Спортске хале на Сребрном језеру и истакла да је потребно сређивање и самог језера.

„Улагањем у овај локалитет подстичемо развој спортског и наутичког туризма, који су међу приоритетним стратешким опредељењима. За развој спортског туризма значајно је и брдо Горица поред Дунава, а треба узети у обзир и потенцијале верског туризма, будући да и манастир Нимник привлачи велики број верника и других посетилаца као споменик културе“, поручила је министарка.