Poseta Sloveniji dobar znak za buduću saradnju

Poseta Sloveniji dobar znak za buduću saradnju

26/05/2021 Off By BERB

Foto: srbija.gov.rs

 

Ministar spoljnih poslova u Vladi Republike Srbije Nikola Selaković izjavio je danas da je njegov sveukupan utisak o poseti prijateljskoj Sloveniji izuzetan, dodavši da je imao odlične razgovore sa ministrom spoljnih poslova Anžeom Logarom i predsednikom Slovenije Borutom Pahorom.

Selaković je, sumirajući ovu dvodnevnu posetu, naglasio da je jedna od najvažnijih vesti dogovor o uzajamnom priznavanju sertifikata o vakcinaciji, koji u suštini omogućava slobodu kretanja za one koji su imunizovani.

On je izrazio uverenje da će to biti dobro i za Ljubljanu i za Beograd, kao i za druge turističke destinacije u naše dve prijateljske zemlje, uz napomenu da će taj dogovor biti vrlo brzo preciziran na nivou ministarstava spoljnih poslova Srbije i Slovenije.

Mislim da je to dobar znak za buduću saradnju dveju zemalja i resornih ministarstava, ocenio je Selaković i podsetio na to da Srbija takav dogovor već ima sa Mađarskom, Turskom i Grčkom.

Prema njegovoj oceni, to predstavlja svojevrsno priznanje uspešnoj politici vakcinacije i borbe protiv koronavirusa.

Selaković je, govoreći o susretu sa gradonačelnikom Ljubljane Zoranom Jankovićem, naveo da je reč o čoveku koji svoje poreklo iz Srbije ne zaboravlja i koji je jedna od najjačih spona između Ljubljane i Beograda, ali i Srbije i Slovenije i srpskog i slovenačkog naroda.