NOVI SAD: PRODAVAO ROBU IZ ROBNIH REZERVI

NOVI SAD: PRODAVAO ROBU IZ ROBNIH REZERVI

07/05/2015 Off By

žetva

KRIVIČNA PRIJAVA U REDOVNOM POSTUPKU BIĆE PODNETA PROTIV JOŠ JEDNOG OSOBE, ZBOG OSNOVA SUMNJE DA JE OMOGUĆILA A. R. STICANJE PROTIVPRAVNE IMOVINSKE KORISTI I TAKO UČINILA KRIVIČNO DELO ZLOUPOTREBA POLOŽAJA ODGOVORNOG LICA. OVO LICE SE TERETI DA JE SAČINILO SERTIFIKAT O KONTROLISANJU KVALITETA I KVANTITETA MERKANTILNOG KUKURUZA U KOLIČINI OD 9.450 TONA, ZA KOJI JE PROVERAMA UTVRĐENO DA NIJE BIO U SKLADIŠTEN U SILOSIMA FIRME “PROGRES”
Biro za saradnju s medijima MUP-a

 

PRIPADNICI Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Sadu, u nastavku akcije na otkrivanju zloupotreba u postupcima raspolaganja robom Republičke direkcije za robne rezerve (RDRR), po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, uhapsili su A.R.(1975) ovlašćeno lice za zastupanje „Progres eksport import DOO Novi Sad“. On je osumnjičen da je izvršio krivična dela zloupotreba položaja odgovornog lica i zloupotreba ovlašćenja u privredi.
Osumnjičeni A.R. je, od 2008. do 2011. godine, bez naloga i saglasnosti, stavio u promet robu koja je u vlasništvu RDRR – 3.700 tona pšenice, 150.584 kilograma sirovog suncokretovog ulja i 580.117 kilograma kukuruza, koje je skladišteno u „Progres“ d.o.o i prodao je za gotov novac, čime je sebi pribavio imovinsku korist u iznosu od 102.664.372 dinara.
A.R. nije postupao po ugovoru o razmeni sa RDRR od 26.11.2009. godine, već je 3.000 tona veštačkog đubriva prodao većem broju pravnih lica, koja su plaćala u novcu. Osumnjičeni nije isporučio RDRR 9.450 tona merkantilnog kukuruza, kako je bilo predviđeno ugovorom o razmeni, čime je svom preduzeću pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 83.348.973.54 dinara.
Krivična prijava u redovnom postupku biće podneta protiv još jednog osobe, zbog osnova sumnje da je omogućila A. R. sticanje protivpravne imovinske koristi i tako učinila krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica. Ovo lice se tereti da je sačinilo sertifikat o kontrolisanju kvaliteta i kvantiteta merkantilnog kukuruza u količini od 9.450 tona, za koji je proverama utvrđeno da nije bio u skladišten u silosima firme “Progres”.
Osumnjičeni su naneli štetu RDRR, u ukupnom iznosu od 195.702.119,53 dinara.
A. R. je određeno zadržavanje, do 48 sati, a u zakonskom roku biće doveden na saslušanje nadležnom sudiji za prethodni postupak.<


KRIMI

 tmUHAPŠENI ZBOG IZBEGAVANJA PLAĆANJA POREZA

ZBOG POSTOJANJA OSNOVA SUMNJE DA SU IZVRŠILI KRIVIČNA DELA ZLOUPOTREBA OVLAŠĆENJA U PRIVREDI I PORESKA UTAJA, UHAPŠENI SU:

profesorNIŠ: PROFESOR PRODAVAO DISKETE SA ODGOVORIMA I UPISIVAO OCENE

  POSTOJE OSNOVI SUMNJE DA JE V. M., U SVOJSTVU PROFESORA FAKULTETA SPORTA I FIZIČKOG VASPITANJA U NIŠU,

kozmetikaPLJČKAO KOZMETIČARE

  POSTOJE OSNOVI SUMNJE DA JE P. N. U NOĆNIM SATIMA OBIJAO FIRME NA TERITORIJI BEOGRADA. OSUMNJIČENI JE

274U ZATVOR ZBOG ZLOUPOTREBA U PRIVREDI

  SUMNJA SE DA JE Z. M, KAO ODGOVORNO LICE PREDUZEĆA “STS METAL SISTEM” IZ JAGODINE, PREDAO DVE