KABINET PREDSEDNIKA DEMANTUJE MUP

KABINET PREDSEDNIKA DEMANTUJE MUP

07/05/2015 Off By
merxedes PREDSEDNIK REPUBLIKE JE UPUTIO MUP-U PISMO, U KOME JE ISTAKAO DA VIŠE NE ŽELI DA KORISTI MERCEDES S 600 S OBZIROM NA TO DA SU KVAROVI ČESTI, A NADLEŽNI IH NE OTKLANJAJU U RAZUMNOM ROKU. ISTOVREMENO, BMW IZ 1997. GODINE SE TAKOĐE ČESTO KVARI, I PREDSEDNIK JE U PISMU MINISTARSTVU ISTAKAO DA ĆE NA KRAJU DA KORISTITI SOPSTVENO VOZILO
Press služba Predsednika

 

POVODOM teksta objavljenog danas, 7. maja 2015. godine, u dnevnom listu „Večernje novosti“, pod naslovom „Mercedesu treba motor“, Kabinet predsednika Republike saopštava da je odgovor Ministarstva unutrašnjih poslova, povodom kvara na službenom automobilu predsednika Republike, mercedesa S 600, pun manjkavosti i neistina.

Ministarstvo ne odgovara zašto je bezbednost predsednika Republike značajno ugrožena činjenicom da od 1071 dana mandata, punih 400 dana zaključno sa današnjim danom, automobil mercedes S 600 nije u funkciji? Zašto se i za najmanju popravku raspisuje tender koji traje više meseci? U odgovoru MUP-a „Novostima“, govori se o ceni koštanja popravke i novim pneumaticima, a ne govori se o naporima nadležnih službi da se obezbedi sigurnost predsednika Republike, što je klasična zamena teza. Čak i ti pneumatici su trajali nepuna dva dana, do novog kvara, a bilo je potrebno nekoliko meseci da budu nabavljeni.

Inače, predsednik Republike je uputio MUP-u pismo, u kome je istakao da više ne želi da koristi mercedes S 600 s obzirom na to da su kvarovi česti, a nadležni ih ne otklanjaju u razumnom roku. Istovremeno, BMW iz 1997. godine se takođe često kvari, i predsednik je u pismu Ministarstvu istakao da će na kraju da koristiti sopstveno vozilo.

Postoji opšte pravilo svugde u svetu, pa i kod nas, da predsednik Republike koristi vozilo sa posebnim stepenom zaštite. S obzirom na to da ne postoji adekvatna zamena za vozilo na raspolaganju predsedniku Srbije sa tim stepenom zaštite, bezbednost predsednika je ugrožena, a Ministarstvo koje je zaduženo za bezbednost ne reaguje na adekvatan način. Čak izjavljuju da nemaju informaciju o bezbednosti predsednika, koju po zakonu moraju imati. Umesto toga, nadležni u tom Ministarstvu se vade na velike troškove, iako je, kako tvrde, tender u toku, pa o ukupnim troškovima ne može biti reči.

Po njima, popravka službenog automobila predsednika Republike koštala bi 12.250.000 dinara, odnosno oko 102.000 evra, od čega najviše otpada na zamenu motora. Za motor tog modela automobila, međutim, najviša cena može biti 20.000 evra, što je lako proverljivo ukoliko bilo ko pogleda brojne internet sajtove, poput, na primer, ebay.de ili suchen.mobile.de/fahrzeuge/showDetails.html?id=208658866. Ako je to tako, a očigledno jeste, postavlja se pitanje na šta bi se potrošila razlika od 82.000 evra? Možda na kafu?


DANAS

Tan2014-11-20_11756434_0-620x350JOHANES HAN: ŠTO PRE OTVORITI POGLAVLJA

HAN JE NA KONFERENCIJI SAVETA STRANIH INVESTITORA, KOJA SE DANAS ODRŽAVA U BEOGRADU, REKAO DA EVROPSKA UNIJA (EU)

 

IMG_20150506_162946222SASTANAK MINISTRA GAŠIĆA SA NAČELNIKOM GENERALŠTABA ARMIJE MAKEDONIJE

GAŠIĆ I KOTESKI ISTAKLI SU DA JE POTVRDA DOBRE SARADNJE U OBLASTI ODBRANE I ČINJENICA DA MINISTARSTVO ODBRANE

 

isakoccODGOVOR JEDNOG BOTA, MALOG I OBIČNOG, VELIKOM BLICU I JOŠ VEĆIM UREDNICIMA

NEIMENOVANI SAGOVORNIK IZ REDAKCIJE BLICKRIGA, ČETRDESETOGODIŠNJAK, POD RADNIM NAZIVOM „NOVINAR”, JUČE NAM JE POTVRDIO DA JE ZA TEKSTOVE

 

gasic55BRATISLAV GAŠIĆ ODGOVARA SAŠI JANKOVIĆU

GAŠIĆ: ODGOVORNOST JE REČ KOJU ZAŠTITNIK GRAĐANA TREBA DA POSTAVI I KADA JE U PITANJU ODGOVORNOST SAŠE JANKOVIĆA,