SKUPŠTINA SRBIJE: POSLANIČKA PITANJA

SKUPŠTINA SRBIJE: POSLANIČKA PITANJA

07/05/2015 Off By
 Ranka Čičak
nada lazić

.

LEKS SPECIJALIS ILI PROMENA USTAVA DA UGODIMO NEMCIMA

U IME vojvođanskih paora danas je poslanica LSV, Nada Lazić pitala premijera Aleksandra Vučića hoće li Srbija morati da menja ustav, ili će Skupština izglasati leks specijalis, kako bi se ugodilo nemačkom investitoru, koji želi da uloži 420 miliona evra u proizvodnju milion ipo svinja u Srbiji.
Jer, Nemcima ne odgovara zakup zemlje od 3 do 5 godina, kako je sada po Zakonu o poljoprivrednom zemljištu. Nemci bi želeli da za ishranu svinja u Srbiji gaje i genetski modifikovanu hranu, koja je kod nas zabranjena.
Poslanica Nada Lazić veruje da ni sama ministarka poljoprivrede ne zna odgovor na ova pitanja:
– Mislim da će zbog ovog posla Ministarstvo poljoprivrede doći u sukob interesa, jer sada dolazi na videlo greška koja je napravljena spajanjem životne sredine sa sektorima zagađivača. Na primer, energetika i životna sredina, poljoprivreda i životna sredina, transport i životna sredina, gde ministri, hoće, neće, dolaze u sukob interesa. Zatim , šta sa otpadnim vodama sa tako velikih farmi. Toliko svinja će praviti 6 ipo miliona otpadne vode dnevno. Danas u Srbiji rade 63 farme, od čega su 25 u Vojvodini, ali ni jedna nema integrisanu dozvolu, iako su mnogo manje. I konačno, zanima me kako će rešavati pitanje đubreta i uginulih životinja ovi veliki nemački proizvođači i koje će kafileriji u Srbiji biti sposobne da prihvate tolike količine uginulih životinja?

jerkov

.

PROBLEM S NESTANKOM MINISTRA VOJNOIG

ALEKSANDRA JERKOV iskoristila je vraćanje tužbe poslanika Šutanovca protiv ministra Bratislava Gašića . Uzalud je na tu temu Gašić juče izjavio novinarima da je po zakonu da mu se tužba pošalje na adresu stanovanja i da će je onda svakako primiti, pa će se na sudu pokazati ko je u pravu Gašić ili Šutanovac.
Jerkova kaže da Šutanovac tuži Gašića zbog njegovih izjava na skupštinskom odboru kako je Šutanovac u vreme dok je bio ministar odbrane navodno nabavio neku opremu za prisluškivanje:
– Gospodinu Šutanovcu je od sudije Ljiljane Vučinić 15 aprila ove godine stiglo obaveštenje da tužba nije mogla da se dostavi ni preko Ministarstva odbrane, ni preko Vlade, gde je bila adresirana. VD sekretara Ministarstva odbrane upućuje sudskog pozivara da pronađe Gašića preko Vlade, a generalni sekretar Vlade, takođe živopisna ličnost, obaveštava Prvi osnovni sud u Beogradu da se tuženi ne nalazi na adresi Vlade, pa vraća tužbu podnosiocu. Ja ne mogu da procenim koliki je problem kad državni organi ne mogu da nađu ministra odbrane. Ali, zamislite da u slučaju neke vanredne situacije, ne daj bože rata, mi ne možemo da nađemo ministra odbrane…
Nastavljajući u duhovitom tonu, Jerkova je rekla da će otkriti gde se juče nalazio ministar Gašić:
– On se juče nenadano pojavio na sastanku Vojne bezbednosne agencije. Psovkama i uvredama nasrnuo je na zaštitnika građana , Sašu Jankovića. Napadnuti Janković je morao da napusti sastanak, ali mu je pre nego što je stigao Gašić, već bio dat na uvid dokument zaveden pod brojem 44-123 od 7.10 2014 godine.To su detaljne izjave troje građana o incidentu u kom je učestvovao brat premijera Vučića. Jankoviću je rečeno da taj dokument nije dostavljen tužilaštvu, niti tužilaštvo zna da on postoji. Molbi da se što hitnije pronađe ministar odbrane Demokratska stranka prilaže i zahtev da se ministar istog momenta i uhapsi…

17218_srdjan-dragojevic-

.

KO JE UNIŠTIO AVALA FILM?

SRĐAN DRAGOJEVIĆ kaže da se tri godine bavio sudbinom Avala filma i da nije uspeo da spasi ovu firmu, koja je sa svim svojim filmskim fondom prodata anonimnom kupcu, kompaniji Filmski put, koja je osnovana u martu ove godine.
– Avala film prodata je za 8 miliiona evra. O kupcu se tri nedelje nakon prodaje zna samo to da je nekada imao taksi udruženje sa sedištem u Pančevu. Ne zna se odakle tom novopečenom filmskom preduzeću 8 miliona evra? Da li suma kojom je plaćena Avala film potiče iz legalnih tokova novca? Ne bi bilo loše da se ovi podaci daju javnosti, kao i ime i biografija kupca. Tržišna cena zemljišta na kome se nalazi Avala film je 100 milliona evra. Beograd film je sa svojih 14 bioskopa 2007 godine prodat za 9 miliona evra, a vredeo je 57 miliona. Beograd film je kupljen zbog poslovnog prostora, a Avala film zbog građevinskog zemljišta. Kompanija koja je kupila Avala film osnovana je pre mesec ipo dana osnivačkim kapitalom od 60 hiljada dinara, pa kako je imala osam miliona evra za tu kupovinu? Voleo bih da nisu u pitanju sredstva čije je poreklo slično onom iz Šarićevih privatizacija. A još od samog početka uništavannja Avala filma postojalo je mnogo neobjašnjivih radnji. Privredni sud je odlučio da Avala film, čija je vrednost bila 20 miliona evra ode u stečaj zbog trimiliona. Nije predvideo reorganizaciju. Bankrot je obrazložio zbog nemogućnosti da se isplaćuju obaveze poveriocima. Sve je potkrepljeno isfabrikovanim dokazima. Jer, u trenutku bankrota, Avala film je bila u plusu od 88 miliona dinara. U to vreme je iznajmljivala veliki studio za snimanje tv emisija i zarađivala nedeljno 4.000 evra. Ima tu još podataka koji pokazuju da se radi o teškoj korupciji, pa pozivam Agenciju za borbu protiv korupcije da sve ispita, a Agenciju za sprečavanje pranja novca da utvrdi čiji… u tom času govorniku je isključen mikrofon. <


SRBIJA

marko65SEDNICA SKUPŠTINA SRBIJE: BUČNA RASPRAVA O PRIVATNOM OBEZBEĐENJU

MARKO ĐURIŠIĆ : ZAKONOM O PRIVATNOM OBEZBEĐENJU BILO JE PREDVIĐENO DA SE U ROKU OD 6 MESECI DONESU

 

 

IMG_20150506_122526PROSLAVLJENA 185 GODIŠNJICA GARDE VOJSKE SRBIJE

GARDA JE MENJALA IMENA – OD GVARDIJE, KNJAŽEVE GARDE, PA KRALJEVE GARDE, PREKO GARDIJSKE BRIGADE VRHOVNOG ŠTABA NOB

 

 

skupština55SKUPŠTINA SRBIJE: ZAKONOM PROTIV SPOROSTI SUDOVA

BORISLAV STEFANOVIĆ PODNEO JE PREDLOG ZAKONA O SLOBODI OD STRAHA, ALI JE I TO ODBIJENO. UZALUD JE UBEĐIVAO

 

55đorđeSKUPŠTINA SRBIJE: POSLANIČKA PITANJA

Ranka Čičak OHLADITI TERMIN ALBANSKI TERORIZAM POSLANIK Šaip Kamberi tražo je danas da se smanje tenzije među narodima