Brnabić izrazila posvećenost zapošljavanju Roma u javnoj upravi

Brnabić izrazila posvećenost zapošljavanju Roma u javnoj upravi

12/05/2021 Off By BERB

Premijerka Srbije Ana Brnabić danas je primila polaznike Barvalipe programa u Nacionalnoj akademiji za javnu upravu. Pored polaznika na prijemu su bili i predstavni ORS-a, Fonadacije za otvoreno društvo i Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, koji su inicijatori ovog programa.

 

 

Premijerka je pohvalivši ovaj program istakla značaj osposobljavanja visokoobrazovanih Roma kao preduslov za obimnije uključivanje romske zajednice u društvo i istakla da će pratiti napredak kandidata u obuci. Takođe, premijerka je napomenula da će u saradnji sa Ministarstvom državne uprave i lokalne samouprave kroz odluke Vlade raditi na tranziciji kandidata od obuke do zapošljavanja u skladu sa afinitetima polaznika i prema potrebama države.

Takođe premijerka je pohvalivši angažman Pokreta Opre Roma Srbija u većoj zastupljenosti Roma u političkom i opštem životu pokazala spremnost za saradnju sa našim Pokretom u cilju rešavanja najznačajnih problema romske zajednice.

Ovim je Srbija još jednom nedvosmisleno pokazala spremnost da preuzme vodeću ulogu u Evropi po pitanju zastupljenosti romske zajednice, što će se automatski odraziti na demokratičnost i život Roma u Srbiji generalno.

DOBRO ZA ROME, DOBRO ZA SRBIJU!