Postavljen kamen temeljac za izgradnju bazena u Ljuboviji

Postavljen kamen temeljac za izgradnju bazena u Ljuboviji

30/04/2021 Off By BERB

Izvor/Foto: srbija.gov.rs

 

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija u Vladi Republike Srbije Tatjana Matić izrazila je očekivanje prilikom jučerašnjeg polaganja kamena temeljca za izgradnju otvorenih bazena u Ljuboviji, da će novi objekti značajno podstaći turistički razvoj u toj opštini.

Matić je ocenila da je Ljubovija jedna od uzdanica domaćeg turizma, budući da savremeni turisti sve više traže avanturu, rekreaciju i neposredni doživljaj prirode.

Ovaj kraj u tom pogledu ima velike šanse za ubrzani ukupni ekonomski razvoj koji će pratiti turistički rast, rekla je Matić.

Ministarka je istakla da posebno treba iskoristiti povezanost sa Republikom Srpskom i mogućnosti zajedničke promocije na drugim tržištima.

Kako će u postpandemijskom periodu u turizmu dominirati auto-destinacije, treba očekivati veću zainteresovanost turista iz regiona. Zbog toga je važno što pre završiti planirane projekte, pre svega izgradnju auto-kampa i otvorenih bazena, poručila je ministarka.

Ona je podsetila na to da je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija za prvu fazu radova za izgradnju bazena opredelilo 15 miliona dinara, kao i da je procenjeno da je za završetak kompletnog projekta potrebno još približno 55 miliona dinara.