Koncerti povodom Dana Vojske Srbije

Koncerti povodom Dana Vojske Srbije

25/04/2021 Off By BERB

Izvor/Foto: mod.gov.rs

 

Povodom Dana Vojske Srbije reprezentativni orkestar Garde i Umetnički ansambl Ministarstva odbrane „Stanislav Binički“ poklonili su danas Beograđanima dva koncerta na otvorenom.

 

 

Reprezentativni orkestar Garde održao je, sada već tradicionalni, promenadni koncert Knez Mihajlovom ulicom kojom su od 11 časova, pa skoro do podneva, odjekivale melodije poznatih srpskih marševa, ali i stranih kompozicija pisanih za duvački orkestar. Pored svima poznatih „Marša na Drinu“, „Marša kralja Aleksandra“ i „Marša kralja Milana“, Beograđani su imali prilike da uživaju i u čuvenom „Opraštanju Slovenske žene“ Vasilija Agapkina i nesvakidašnjoj izvedbi „Superstišn“ Stiva Vondera.

Građani prestonice koji su pratili promenadni koncert duž Knez Mihajlove ulice u smeru Kalemegdana imali su priliku da muzički dan upotpune koncertom koji je na platou ispred Vojnog muzeja održao Umetnički ansambl Ministarstva odbrane „Stanislav Binički“.

„Binički“ je za tu priliku pripremio 12 numera. Pored čuvenih marševa i srpskih kola, izvedene su i kompozicije stranih autotora i nekoliko nesvakidašnjih aranžmana poznatih numera filmske muzike.

Svojevrsnu ulaznicu za koncert na Beogradskoj tvrđavi predstavljale su zaštitne maske koje je Ministarstvo odbrane pripremilo kako bi se u potpunosti ispoštovale protivepidemijske mere.