Uspešno neutralisana i uništena avio-bomba iz Drugog svetskog rata

Uspešno neutralisana i uništena avio-bomba iz Drugog svetskog rata

25/04/2021 Off By BERB

Izvor/Foto: srbija.gov.rs

 

Ministar unutrašnjih poslova u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin potvrdio je danas da su pripadnici Sektora za vanredne situacije uspešno neutralizovali i uklonili avio-bombu zaostalu iz Drugog svetskog rata, koja je pronađena u Nodilovoj ulici u beogradskoj opštini Čukarica.

 

Vulin, koji je obišao lice mesta, objasnio je da je zajednička akcija pripadnika Sektora za vanredne situacije, drugih pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova i nadležnih gradskih službi uspešno urađena, tako da je ovaj prostor sada bezbedan i siguran.

On je iskazao zahvalnost pripadnicima Sektora za vanredne situacije, posebno deminerima koji su još jednom rizikovali sopstvene živote zarad sigurnosti i bezbednosti svojih sugrađana i pokazali koliko su hrabri i stručni.

Takođe, ministar je preneo zahvalnost i gradskim službama na izuzetnoj organizaciji i saradnji, a posebno svim građanima Beograda i Čukarice koji su saslušali naređenja, sledili savete Sektora za vanredne situacije i bez ijednog incidenta omogućili da policija obavi svoj posao i ovo mesto učini bezbednim.

Načelnik Odeljenja za neeksplodirana ubojna sredstva Sektora za vanredne situacije Mihajlo Marinković istakao je da je uklanjanje upaljača i neutralizacija avio-bombe prošla bez problema.

 

Specijalnim alatima skinuta su dva upaljača, prednji i zadnji, i uništili smo ih na licu mesta, tako da je sada sve bezbedno i sigurno, ponovio je on i dodao da je bomba uz sve mere bezbednosti i uz policijsku, vatrogasnu i medicinsku zaštitu upućena ka mestu gde će biti uništena.

Pripadnici Sektora za vanredne situacije su u 14.29 časova uništili avio-bombu u selu Gaj kod Kovina.

 

U današnjoj akciji bilo je angažovano približno 400 pripadnika Sektora za vanredne situacije, policijskih službenika, Sektora za analitiku, telekomunikacione i informacione tehnologije i Sektora za ljudske resurse, kao i predstavnika Grada Beograda i Hitne pomoći.