Važna vakcinacija što većeg broja građana

Važna vakcinacija što većeg broja građana

23/04/2021 Off By BERB

Izvor: srbija.gov.rs/Foto: Tanjug

 

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave u Vladi Republike Srbije Marija Obradović obišla je danas tokom posete Mionici, zajedno sa državnim sekretarom Ministarstva zdravlja Mirsadom Đerlekom i predsednikom opštine Mionica Bobanom Jankovićem, vakcinalni punkt u Domu zdravlja Mionica.

Obradović se upoznala sa tokom imunizacije protiv koronavirusa u ovoj opštini, a tom prilikom je podelila i prve pakete vitamina starijim sugrađanima koji su došli na vakcinaciju.

Država je učinila sve, nabavili smo vakcine, organizovali vakcinaciju i mobilne timove tako da vakcina protiv COVID-19 bude dostupna svakome, a na građanima je da se vakcinišu u što većem broju i da prestanemo da robujemo predrasudama, poručila je ministarka.

Najbolja vakcina je ona koju ste primili, vakcinišimo se svi jer nema bolje promocije vakcinacije nego kada vam komšije kažu da su se vakcinisali i preporuče vam to isto, istakla je Obradović.

Ona je najavila da će sledeće nedelje građanima biti na raspolaganju veće količine Sinofarm vakcine i apelovala, posebno na mlade ljude, da se imunizuju.

Ministarka je pohvalila gradove i opštine u organizovanju imunizacije i uputila poziv građanima da se obraćaju svojim lokalnim samoupravama kako bi mobilni timovi za vakcinaciju stigli i u najudaljenije zaseoke u Srbiji.

Obradović je razgovarala sa građanima koji su danas došli u Dom zdravlja Mionica da se vakcinišu i podelila simboličan broj paketa vitamina najstarijim sugrađanima.

Paketi sadrže vitamine C i D, kao i cink, a svi penzioneri u Srbiji dobiće iste ove pakete preko pošta u svojim gradovima i opštinama.

U opštini Mionica imunizacija protiv koronavirusa odvija se na dva vakcinalna punkta u Domu zdravlja, kao i u dve seoske ambulante u mestima Rajković i Gornja Toplica.

Procenat vakcinisanih građana starijih od 65 godina je 32,03 odsto, a građani Mionice, bilo da imaju zakazan termin ili ne, danas mogu da se vakcinišu vakcinom Sputnjik V.