Čestitka ministra odbrane povodom Dana Vojske Srbije

Čestitka ministra odbrane povodom Dana Vojske Srbije

23/04/2021 Off By BERB

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић упутио је  честитку припадницима Војске Србије поводом 23. априла – Дана Војске Србије. У честитци министра Стефановића се каже:

„Свим припадницима Војске Србије честитам 23. април – Дан Војске Србије.

На хришћански празник Цвети, 23. априла 1815. године подигнут је Други српски устанак. Данас прослављамо више од два века од када су наши преци показали и доказали да Србију нико и ништа не може сломити.

И у години за нама, показали сте да достојно корачате стазама наших предака и часно носите војничку униформу. Безусловна љубав према отаџбини, несебична преданост, врхунска обученост и марљиви рад ваше су особине због којих заслужујете свако дивљење и поштовање.

Суочили сте се и са епидемијом COVID 19 одважно и срчано, баш као и са елементарним непогодама и другим непредвиђеним ситуацијама пре, и још једном доказали да за вас не постоји препрека у вашој намери да помогнете свом народу. Непријатељ је овог пута био другачији, али вас то није спречило да, као и увек, будете на правом месту и у право време, свуда где је ситуација најтежа и где сте најпотребнији свом народу.

Зато ће држава на челу са председником и врховним командантом Војске Србије Александром Вучићем наставити да инвестира у вас и у опремање и модернизацију Војске Србије и у побољшање животног стандарда вас и ваших породица.

Ви својом храброшћу и преданим радом чините Србију безбедном и сигурном земљом. Штитите је од сваког зла и чините је стабилним и просперитетним местом за живот свих грађана.

Поносан што сам део система који чине тако изузетни људи, честитам вам празник уз жељу да наставимо да градимо бољу будућност и још лепшу Србију за нашу децу.“