Председнику Вучићу уручен кључ Града Бањалуке са Повељом почасног грађанина Бањалуке

Председнику Вучићу уручен кључ Града Бањалуке са Повељом почасног грађанина Бањалуке

22/04/2021 Off By BERB

Извор: predsednik.rs/ Фото: Председништво Србије/Димитрије Голл

 

Председник Републике Србије Александар Вучић рекао је данас да је Повеља почасног грађанина Бањалуке једно од највећих признања које је добио и да је од данас и он Бањалучанин.

 

 

Председнику Вучићу је на Свечаној академији поводом обележавања Дана града уручен кључ Града Бањалуке са Повељом почасног грађанина Бањалуке.
“Много вам хвала на овом признању. Добити признање у граду Петра Kочића, бана Светислава Милосављевића, Веселина Маслеше, Марјана Бенеша свакако је једно од највећих признања које сам добио. Овим признањем и сам, уз све обавезе и одговорности, постајем Бањалучанин. Постајем део града крај вечног Врбаса, и део његове велике и славне историје”, рекао је председник Вучић.
Председник Србије је рекао да је Бањалука кроз модерну историју и данас постала најважнији српски град уз Београд, град у којем је за сваког било места и који је успевао да извуче најбоље из оних који у њему живе.
“Данас је и пред мене стављена велика обавеза да будем један од оних који ће Бањалуци нешто донети и дати, а пре свега несебично све оно што могу и што имам, сву подршку, љубав само за то сјајно право, за част да могу да кажем да сам као и ви, Бањалучанин. Бити Бањалучанин значи и знати да је ово град свих. Град који су саградиле разлике, да би постао град без разлика. Главни град, само срце и темељ једне културе, традиције, вере и језика“, указао је он.
“Посебно сам поносан на чињеницу да сте, без обзира на ваше разлике и другачија политичка уверења, једногласно донели одлуку да ми доделите ово признање. Бањалука показује да разлике могу да живе заједно, да стварају, граде, расту и дају свима оно најбоље. Због тога сам нарочито почаствован и срећан”, закључио је председник Вучић.