Током „Спид маратона“ откривено 3.940 прекршаја прекорачења брзине

Током „Спид маратона“ откривено 3.940 прекршаја прекорачења брзине

22/04/2021 Off By BERB

Фото: Танјуг

 

У оквиру међународне акције „Спид маратон“, која је јуче током 24 сата спровођена на путевима у Србији, саобраћајна полиција открила је 3.940 прекршаја прекорачења брзине.

 

Брзина је контролисана на 947 контролних тачака широм земље, а највећа  измерена брзина забележена је на државном путу Кикинда-Чока, у месту Остојићево.

Саобраћајна полиција је из саобраћаја искључила четрдесетогодишњег возача „мерцедеса“ Е класе, који је управљао возилом брзином од 202 километра на сат, на делу пута где је брзина ограничена на 80 километара на сат, што представља насилничку вожњу.

Током јучерашње акције на нашим путевима није забележена ниједна саобраћајна незгода са погинулим лицима.

„Спид маратон“ спроведен је у оквиру седмодневне међународне акције појачане контроле брзине, која се од понедељка реализује у 30 европских земаља које су чланице организације РОУДПОЛ .

Неприлагођена брзина је најчешћи узрок саобраћајних незгода са погинулим лицима, а последњих година број прекршаја прекорачења брзине је у драматичном порасту.

Упркос свеобухватним контролама и великом броју откривених прекршаја и даље велики број возача свакодневно угрожава и себе и друге учеснике у саобраћају прекорачујући дозвољену брзину кретања возила.

Чак и мало повећање брзине драстично погоршава последице саобраћајне незгоде. Успори, сачувај живот!