Министарка Вујовић садила стабла са студентима на Дан планете Земље

Министарка Вујовић садила стабла са студентима на Дан планете Земље

22/04/2021 Off By BERB

Министарка заштите животне средине Ирена Вујовић придружила се данас великој акцији садње коју су поводом Светског дана планете Земље покренули студенти у више градова у Србији. Министарка је нова стабла посадила у Студентском граду заједно са потпредседником Владе и министром просвете, науке и технолошког развоја Бранком Ружићем, директором Студентског центра „Београд“ Гораном Минићем, студентима и представницима СКОНУС и ЦЕРОБ.

 

 

Вујовић је похвалила данашњу иницијативу студената, који својим примером утичу на подизање свести младих о значају очувања природе.

– Част ми је и задовољство што сам данас могла да посадим стабла заједно са студентима, потпредседником Владе и ресорним министром Ружићем, државним секретарима и директором Минићем који увек подржи или иницира овакве акције. Више од 200 стабла ће данас, у студентској акцији, бити посађено широм земље – у Београду, Новом Саду, Нишу, Крагујевцу, Новом Пазару и Косовској Митровици. Данашња акција је организована на Дан планете Земље, а ми ћемо се трудити да оне буду чешће, без обзира на то који је дан – рекла је министарка.

Вујовић је додала да Министарство које води подржава пошумљавање и озелењавање и кроз недавно спроведен конкурс за локалне самоуправе, а како је навела, 38 општина и градова у Србији добило је средства за ту намену. Она је подсетила да је са Министарством просвете, науке и технолошког развоја договорено и формирање заједничког тела, које ће се бавити системском еколошком едукацијом деце и младих, у циљу подизања свести о заштити животне средине, са акцентом на климатске промене и одрживи развој.

– Хвала студентима, изузетно нам значи њихова иницијативa. Драго ми је што су промотери очувања животне средине и што својим активизмом показују да имају развијену свест да од онога што учинимо данас за нашу земљу и нашу планету зависи какав ћемо квалитет живота имати у будућности – поручила је Вујовић.