Захвалност ученицима и наставницима на волонтирању током вакцинације

Захвалност ученицима и наставницима на волонтирању током вакцинације

21/04/2021 Off By BERB

Први потпредседник Владе Републике Србије и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић изразио је захвалност свим ученицима и наставницима који учествују као волонтери у веома значајном процесу вакцинације и имунизације становништва Србије против КОВИД 19.

 

„Ученици завршних разреда медицинских школа, као одговорни млади људи, ангажовали су се како би помогли здравственим радницима у процесу вакцинације. Они су углавном били распоређени на пунктовима на београдском Сајму и „Белекспо центру“. Они су показали хуманост, солидарност и  друштвену одговорност и у томе су имали и несебичну и безрезервну подршку својих наставника практичне наставе, који су такође, дали свој допринос одличној организацији вакцинације“, рекао је министар Ружић.

Он је оценио да је њихова помоћ била драгоцена и навео да су ови ученици и њихови наставници од половине јануара били подршка здравственом систему Србије у процесу имунизације чији је успех од пресудног значаја у борби против коронавируса.

„ И ученици и наставници веома поносни што су могли да помогну свом народу и што су учествовали у томе да Србија буде једна од најбољих у Европи у процесу имунизације становништва“, закључио је Ружић.

 

Фото: Танјуг