Хапшења због злоупотреба у „ЕПС дистрибуцији“ у Пријепољу

Хапшења због злоупотреба у „ЕПС дистрибуцији“ у Пријепољу

21/04/2021 Off By BERB

Припадници Министарства унутрашњих послова, у сарадњи са Вишим јавним тужилаштвом у Краљеву, Посебним одељењем за сузбијање корупције, ухапсили су две особе, док ће против једне бити поднета кривична пријава, због сумње да су малверзацијама оштетили „ЕПС дистрибуцију“ за 1.525.571 динара.

 

Ухапшени су С. Р. (1985) и Џ. С. (1969), запослени у „ЕПС дистрибуција“ доо, Погон у Пријепољу, због постојања основа сумње да су извршили кривично дело злоупотреба службеног положаја у саизвршилаштву.

Полицијски службеници ће против педесеттрогодишњег мушкарца, руководиоца погона „ЕПС дистрибуција“, Погон у Пријепољу, поднети кривичну пријаву због сумње да је извршио кривично дело злоупотреба службеног положаја.

Сумња се да С. Р. и Џ. С., у октобру 2017. године, приликом контроле потрошње елетричне енергије једног привредног друштва нису сачинили записник о неовлашћеној потрошњи електричне енергије чиме су поступили супротно закону.

Такође, педесеттрогодишњи мушкарац се терети да тада није издао налог да се наведено привредно друштво искључи са дистрибутивног електроенергетског система, нити да им се уручи обрачун неовлашћене потрошње.

Осумњичени ће, уз кривичну пријаву, бити приведени надлежном тужилаштву.