Михајловићева Лечићу: Не вређајте жене, има ли краја Вашем лицемерју?

Михајловићева Лечићу: Не вређајте жене, има ли краја Вашем лицемерју?

25/03/2021 Off By BERB

„Бранислав Лечић, након што смо у јавности чули снимак у којем изговара гнусне речи глумици Данијели Штајнфелд, наставља да глумата, вређајући на тај начин сваку жену која је сексуално злостављана или је жртва насиља. Питам се има ли краја његовом лицемерју и где је граница људскости? На државним институцијама је да раде свој посао и у овом случају, а на нама као јавности је да подржимо жене, да им верујемо и да их охрабримо да насилнике пријаве. Једино на тај начин можемо да сузбијемо сексуално насиље“, изјавила је данас потпредседница Владе Србије и председница Kоординационог тела за родну равноправност, проф. др Зорана Михајловић.

 

Она је, реагујући на обраћање Лечића глумици која га је оптужила за силовање, рекла да он овим поступком наставља да омаловажава како Данијелу, тако и све жртве насиља.

„Лицемерје које вероватно долази из тог осећаја моћи „знаш ти ко сам ја“, има за циљ да обесхрабри жене да пријаве насиље, стављајући на тај начин стигму на жртве и омаловажавајући их. Озбиљна манипулација. Сексуално насиље постоји, као што постоји и психолошко, физичко, економско. Важно је препознати га и охрабрити жене да га пријаве. Зато, опет понављам, нико није толико моћан и јак да га не стигне правда“, поручила је она.

 

 

Фото: Vlada Srbije